1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Başkan Çiğli'yi dinledi

Kurban Bayramı tatilini metropol alanındaki 9 ilçeyi ziyarete ayıran ve cumartesi gününden bu yana Bornova, Güzelbahçe, Balçova, Konak, Narlıdere ve Karşıyaka'yı gezen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün de Çiğli'ye giderek ilçenin sorunlarını dinledi.

CHP İl Başkanı Selçuk Ayhan ile birlikte Çiğli'nin Balatçık, İZKENT, EVKA-2, EVKA-6, Güzeltepe semtlerini dolaşan Başkan Aziz Kocaoğlu, vatandaşların bayramını kutladı ve ardından sorunlarını dinledi.

Balatçık'taki Ehli Beyt İnanç ve Kültür Vakfı ile Balatçık Cemevi'ni de ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, "Göreve geldiğimizden bu yana sokağa pek çıkma fırsatı bulamadık. Ancak işlerin büyük bir kısmını yoluna koyduk. Her semtin, her mahallenin kendine has problemi var. Bunların bir kısmı ilçe belediyelerinin, bir kısmı Büyükşehir Belediyesi'nin, bir kısmı da her ikisinin çözebileceği sorunlar. Biz de bayram tatilini fırsat bilerek cumartesiden bu yana metropol ilçeleri dolaşmaya çalışıyoruz. Sorunları yerinde ve ilgili kişilerden dinliyoruz. Acil çözüm üreteceğimiz yerlerde pazartesiden itibaren çalışmalara başlayacağız. Bize yeni yasa ile 48 belediye daha bağlandı. Onların da toplu sorunları var. O sorunları da çözmeye çalışıyoruz. Devamlı bir çalışma içindeyiz. Bundan sonra içerideki çalışmalar biraz hafifledi. Sizlerle daha çok birlikte olup, problemleri yerinde daha çok dinleyeceğiz. İlçe belediyelerimizle birlikte sorunları çözmeye devam edeceğiz. Bize verilen göreve layık olmaktan başka bir düşüncemiz yok. Olabilirsek ne mutlu bize" dedi.

Başkan Kocaoğlu, metronun Çiğli'de yeraltından geçmesini isteyen vatandaşlara ise, "Metro projesi, İzmir'in en önemli projesi. Biz bütün hattın yeraltından olmasını isteriz. Ancak hattın Çiğli'de yeraltından geçmesi teknik olarak mümkün değil. Zemin olarak yeraltından geçmeye uygun değil. Belli bir eğim gerekli. Karşıyaka'da onu Naldöken'deki eğimden faydalanarak yeraltına alıyoruz. Bu eğim Çiğli'de yok. Ancak bu proje tamamlandığı zaman da İzmir'in ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 12:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serkan Andic IP: 85.99.5.xxx Tarih : 14.03.2006 19:11:22
Başkanı inandırıcı bulmuyorum. Bölgenin en gelişmiş semti olan Egekent'ten metro geçmesi gerekliydi. Daha doğrusu gecekondu semti olarak tabir edilen çiğlide metro Egekent, Evka konut projeleri ve AOSB gibi bölgeleri dolaşarak hızla şehir merkezine yönlendirilmeliydi. Tam tersi çarpık yapılaşmanın olduğu bölgeler ulaşım nimetlerimden faydalanıyor. Yeni konut projeler ise metrodan hiçbir şekilde yararlanamıyor. Metronun aliağa'da ne işi var? Şehir içi ulaşım sorunu çözülmesi gerekirken aliağa ulaşımının izmire ne faydası var? Metro Egekent, Evkalara gelmeli. Başkan eğimden bahsediyor, hatay ve üçkuyulara metro nasıl çıkıyor peki? Orasının yüksekliği Egekentle aynı! Başkan bu işi bilmiyormu? Yoksa bize ayakmı yapıyor? Egekent'teki evlerin Hatay Hakimevlerinden ne farkı var? Açıklama bekliyoruz. Metro projesi iptal edilerek revizyon yapılmalı ve Egekent evkalara gelmeli.Buralardaki dolmuşlarıda şehir dışına taşıyın. Mesela Aliağaya çalışsınlar. Aliağa şehir içi değildir.