18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Çiğli, arka bahçe olmaktan kurtulacak'

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Zafer ve Barış Festivali, 30 Ağustos-4 Eylül 2005 tarihleri arasında coşkulu bir şekilde gerçekleştirilecek. Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri festivalle, fiziki olarak İzmir'de olan Çiğli'nin kültürel ve sosyal aktiviteler yönüyle de kent ile bütünleşeceğini söyledi.

Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, 1. Zafer ve Barış Festivali'nin programını Balçova Termal Otel bahçesinde düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı. Festivalin, geri kalmış arka bahçe gibi görülen, fiziki olarak İzmir'in bir parçası olmasına rağmen, sosyal ve kültürel aktivitelerden bugüne kadar yeterince yararlanamayan Çiğli'nin kent ile bütünleşmesine önemli katkı sağlayacağını belirten Başkan Bulut, "Bu açığı kapatmak istiyoruz" dedi.

Çiğli'de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Bulut, festival logosunun da organizasyon komitesi ve ar-ge birimi tarafından bu ayrıcalığı ifade edecek şekilde hazırlandığını belirtti. Bulut, "Eğer Çiğli'de yaşamak bir ayrıcalık olmasaydı, flamingolar Çiğli'de yaşamazdı diye düşünüyoruz. Bu nedenle festival logomuzda flamingo resmi ve el ele tutuşmuş insanlar ile zeytin dallarını kullandık. El ele tutuşmuş insanlar dostluğu, zeytin dalı ise barışı simgeliyor" diye konuştu.

100 dönümlük bir alanda düzenlenecek olan festivalin korteji yürüyüşünün 1 Eylül günü saat 17.30'da sanatçıların da katılımıyla gerçekleştirileceğini vurgulayan Başkan Bulut, festival süresi içerisinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün de yer aldığını, bunlara rastlayan günlerde özel etkinlikler düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

FESTİVAL PROGRAMI
Çiğli 1. Zafer ve Barış Festivali, 30 Ağustos günü CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, Demirtaş Ceyhun ve Yüksel Pazarkaya'nın konuşmacı olarak katılacağı "Barış ve Demokrasi Paneli" ile başlayacak. Aynı gün "Anlat İstanbul" isimli film Belediye Meclisi Salonu'nda gösterilirken, akşam da Arif Şentürk, Özlem Elitaş, Moğollar ve Oğuz Aksaç'ın katılacağı konser düzenlenecek.

31 Ağustos günü "Çiğli'de Sanat" konulu panelin ardından "Büyük Adam Küçük Aşk" isimli film gösterilecek. Uğur Mumcu Parkı açılışı aynı gün açılış konseri ile yapılacak. Akşam saat 19.00'da ise Grup Günberi'nin sahne alacağı konser düzenlenecek.

1 Eylül günü "Yurtta ve Dünyada Barış" konulu bir söyleşi düzenlenirken, sanatçı Uğur Yücel'e 2005 Barış Ödülü verilecek. Kortej yürüyüşünün ardından halk oyunları gösterileri ve Gültekin İpekel, Ali Ekber Çiçek, Lüleburgaz Trockya Blues gurubu ile Sabahat Akkiraz'ın sahne alacağı konser gerçekleştirilecek.

2 Eylül günü, Ömer Çam'ın karikatür sergisi açılacak ve "İzmir Kuş Cenneti'nde Yaşam" konulu panel düzenlenecek. "Barış ve Edebiyat" konulu söyleşiden sonra, "Güneşe Yolculuk" isimli film gösterilecek. Aynı gün halk oyunları gösterilerinin ardından Gani Pekşen, Grup Mecaz, Nilüfer Sarıtaş ve Volkan Konak'ın sahne alacağı konseri vatandaşlar izleyebilecek.

3 Eylül günü de, "Dünya Barışı" konulu söyleşi, Lütfü Dağtaş'ın fotoğraf sergisi açılışı, "Bulutlar Beklerken" isimli filmin gösterimi, "Anne" isimli Sokak Tiyatrosu çocuk oyunu, Çiğli Belediyesi Kaklıç Şubesi açılışı ile Ulaş Kurtuluş Ünlü, Emre Saltık, Erkan Oğur, İ. Hakkı Demircioğlu'nun katıldığı konser gerçekleştirilecek.

4 Eylül festivalin son günü ise, saat 08.00'de bisiklet turu ile başlayacak. Daha sonra "Edebiyat Söyleşisi" gerçekleştirilecek, "Dokuz" isimli filmin gösterimi yapılacak. Sokak Tiyatrosu'nun sergileyeceği "Umut Kimde" isimli oyunun ardından, Cem Çelebi, Songül Karlı ve Haluk Levent'in sahne alacağı konser ile festival sona erecek.

Bu arada, festival kapsamında çocuklar için yaratıcı çamur çalışması ve yüz boyama atölyesi de açılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 13:43:59
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 14:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?