23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Gecekondu çocuklarına ücretsiz anaokulu

Karşıyaka Belediyesi, ekonomik durumu yetersiz ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak anaokulunu hizmete soktu.
Geçtiğimiz yıl bir sınıf olan anaokulu, bu yıl 2 sınıf ve 50 çocukla hizmete girdi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki anaokulunda çocukların tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanacak.

İlkokula başlayacak çocukların okul öncesi eğitim almalarının, çocuğun geleceği için çok önemli olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Eğitim imkanı bulamayanlara bu olanağı sunuyoruz. Çocuklarımızı daha sağlıklı büyütebilmek için imkanlarımızı bu yönde değerlendiriyoruz" dedi.

Onur Mahallesi Atatürk Açık Hava Tiyatrosu kapalı bölümünde kurulan anaokulu sınıfına katılan çocukların annelerine de eğitim vereceklerini kaydeden Sosyal Hizmetler Müdürü Ayfer Çalışkan, "Çocuklarını bize emanet eden annelere yönelik eğitim takvimi hazırladık. Tüm anneler, bu eğitime katılıp yeni şeyler öğrenecek. Çocuklarımızın geleceğinin daha aydınlık olabilmesi için, okulda ve evde aynı yaklaşım içinde olunması gerekir" dedi.

Çocuklarına ücretsiz anaokulu eğitimi verilmesine sevinen veliler, "Maddi durumlarımız iyi olmadığından çocuğumuzu anaokuluna verememiştik. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 15:36:03
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 15:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?