23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Hırsızların talan ettiği okula yardım sözü

İzmir'de Ege-Koop, Karşıyaka İlçesi'ndeki Kurtuluş İpek İşeri ve Evrenpaşa İlköğretim Okulları'nda öğrenim hayatına yeni başlayan 200 çocuğa kırtasiye ve çanta yardımında bulundu. Malzemeler, okul müdürlerine törenle teslim edildi.

Ege-Koop'un kırtasiye ve çanta yardımı nedeniyle her iki okulda da birer teslim töreni düzenlendi. Törenlere İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile milli eğitim ve okul yöneticileri katıldı. Törenlerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan, İzmir'de eğitimin fiziki altyapısının tamamlanması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, görevde bulunduğu 2.5 yıl içerisinde 2 bin 300 dersliğin yapıldığını, bunlardan 500'ünün tefrişinin bu yıl, bir kısmının da daha önce yapılarak hizmete sunulduğunu kaydetti.

Hayırseverlerin katkılarıyla eğitime kazandırılacak 32 okulun ihalesini de yaptıklarını belirten Aydoğan, "Hayırseverlerimiz okul ve derslik kazandırmak için İzmir Valiliği tarafından başlatılan 'Yap okulunu, yaşat adını' kampanyasına büyük önem verdi. Ancak yaptığımız anket çalışmaları, bizim ayrıca sosyal bir dayanışmaya da ihtiyacımız olduğunu ortaya koydu. Bu nedenle bu yıl özellikle sosyal dayanışma konusu üzerinde duracağız ve bu önceliğimiz olacak. Eksiği olmayan okul ve kurumlarımızın, eksiği olan okul ve kurumlarımıza destek vermesi gerekiyor. Daha çok çaba gösterip, dayanışma içerisinde olmamız, yardım ulaştırma gayreti içinde olmamız gerekiyor. Sadece derslik yapmak, öğretmen görevlendirmek, sıra, masa koymak yetmiyor. Çocuklarımızın akşam karınlarını nasıl doyurduğunu, nasıl ders çalıştığını, sosyal ihtiyaçlarının olup olmadığını düşünmek zorundayız" dedi.

Sosyal yardımlaşma konusunda sivil toplum kuruluşlarıyla hayırseverlere çağrıda bulunan Aydoğan, kendisinin de bez bir çanta kullanarak okula gittiğini ve bu ihtiyaçları çok iyi bildiğini kaydetti. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, 100 bin kişinin yaşadığı 6 modern kent parçasını İzmir'e kazandıklarını, 4 okulun yapımını gerçekleştirdiklerini, insana yatırım yapan bir kuruluş olduklarını söyledi. Bütçelerinin elverdiği ölçüde eğitime de katkı verdiklerini bildiren Aslan, "Ama sadece bizim yapmamız yetmiyor. İmkanlarımız varsa yapabildiğimiz kadar yaparız. Kimi çocuklarımız için bir kalem, bir defter, bir silgi, bir çanta çok önemli. Sosyal sıkıntılar, sorunlar yaşamak istemiyorsak, bu çocuklarımızı başka yerlere kaptırmak istemiyorsak, elimizden geleni elbirliğiyle yapmak zorundayız. Herkesin elini cebine atması gerekiyor. Her sivil toplum örgütü bütçesinin yüzde 1-2'sini ayırsa, bu sorunu çözeriz" diye konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, okulların dış mekanlarının düzenlenmesinde destek verdiklerini, sessiz sedasız yardımlarda bulunduklarını, ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda üniversite öğrencilerine burs verdiklerini ifade ederek, Ege-Koop'a ilçesindeki okullara verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

Kurtuluş İpek İşeri İlköğretim Okulu Müdürü İlhan Gürbüz ile Evrenpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Akay'da, kırtasiye ve çanta yardımı nedeniyle Ege-Koop'a teşekkür etti. Kırtasiye ve çantalar, törenler sonunda okul müdürlerine Ege-Koop Genel Başkanı Aslan tarafından teslim edildi.

Bu arada, Evrenpaşa İlköğretim Okulu'ndaki tören sırasında Müdür Hüseyin Akay, sorunlu bir gün yaşadıklarını belirterek, okulun dün gece giren hırsızlar tarafından talan edildiğini, kapılarının kırıldığını, bilgisayarlar ve yazıcılar ile fotokopi makinesinin çalındığını söyledi. Hırsızların kırdığı kapılar ve bilgisayar laboratuvarını İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan'a gösteren Akay, zor durumda kaldıklarını vurguladı. Akay'ı dinleyen Kamil Aydoğan, çalınan 9 bilgisayar ile fotokopi makinesini İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak vereceklerini ve 2-3 gün içinde okulda olacağı müjdesini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 16:17:20
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 16:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
caner IP: 88.242.249.xxx Tarih : 4.12.2007 19:55:13

kutlarım valla ii yardım bence ben o okulun öğrencisiyim ama ben hiç bişey görmedim çanta felan yok ortalılarda bu ne olacak söleyin bana