15
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ
Belediye Sayfaları

Belediye bütçesi 85 bin YTL

Karşıyaka Belediye 2006 yılı bütçesi 85.558.610 YTL olarak belirlendi. Belediye meclisi olağan meclis toplantısında yeni yasa gereği ilk kez analitik bütçeyi hazırladıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak "Belediye bütçemiz uzun uğraşılar sonunda hazırlandı.

Gerçek bir bütçe ile yatırıma yönelik bir çalışma programı içerisindeyiz. Yasa gereği tahsil edilecek tüm gelirler bütçede yer aldı. Hizmetlerimizde adil olmaya özen göstereceğiz, tüm semtlerimizi düşünerek yatırım gerçekleştireceğiz. Bizlere destek olan meclis üyesi arkadaşlarıma ve çalışma arkadaşlarıma gayretleri nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

Bütçe Komisyonu Başkanı meclis Üyesi Gürkan Şenışık’da yaptığı konuşmada hazırlıkları yaparken yasayı iyi yorumlayarak hata yapmamaya çalıştıklarını belirterek "Ülkemizdeki tüm kurumlar aynı yöntem ile bütçelerini hazırlayacak. Gelir kalemlerimiz 10 başlık altında toplanarak hazırlandı. Analiz edilebilen bir bütçe ile çalışacağız" dedi.

CHP grubu adına Hüseyin Günlü konuşmasında titiz bir çalışma ile hazırlanan bütçe için emeği geçenlere teşekkür etti. Ak Parti Grup Sözcüsü Mustafa Özsözlü de bütçenin uygulanmasında her zaman destekçi olacaklarını kaydederek "Her semte adil hizmet gitmesini diliyoruz" dedi.

Konuşmalardan sonra yapılan oylamada 2006 yılı bütçesi oybirliği ile kabul edildi. Karşıyaka Belediye Bütçesi 2005 yılında 63 bin YTL iken yüzde 34’lük artış ile 85 bin YTL’ye yükseldi.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 16:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?