22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ
Belediye Sayfaları

Sosyete pazarı için işbirliği

İzmir'de günlerdir kamuoyunu meşgul eden "sosyete pazarı" tartışmaları uzlaşmayla sonuçlandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile İzmir Esnaf Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Mehmet Ali Susam, kayıt dışı ekonomi ve haksız rekabete karşı birlikte mücadele etme kararı aldı.

İESOB Başkanı Susam ile Karşıyaka Sanayici ve İşadamları Derneği yöneticileri, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Karşıyaka'daki esnafların sorunlarına yönelik iki saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerden sonra esnafın durumunun iyileştirilmesine yönelik bir protokol imzalanarak, İzmir esnafının büyük tepki gösterdiği "sosyete pazarı" sorunu da çözülmüş oldu.

Esnafın her zaman yanında yer aldıklarını, sorunlarını azaltmak için mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Durak, "Karşıyaka'da özellikle zabıta sayımızın artmasından sonra seyyar satıcılara ve işportaya yönelik kararlı ve sorunu tamamen çözecek adımlar atmaya başladık. Bu çalışmamız pazaryerlerine de yansıyarak her yeri kayıt altına alacağız. Bu konuda esnaf odalarını da yanımızda görmekten mutluyuz" dedi.

Sorunun sadece tekstil pazarı olarak görülmesinin yanlış olduğunu ifade eden Susam ise, "Biz kayıt dışı ekonominin karşısındayız. Bundan böyle iki kurum kayıt dışı ticaret ve haksız rekabet konusunda birlikte hareket edecektir. Biz tüm spekülasyonları aşmayı başararak olması gereken meslek örgütü ve yerel yönetim koordinasyonunu sağlamış olduk. Toplum yararına olan bu anlaşmaya büyük katkı koyan KASİAD ile Kemeraltı Esnaf Derneği yöneticilerine ve sağduyulu davranan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a teşekkür ediyorum. Esnaf, dayanışmasını göstermiş, toplum da esnafına sahip çıkmıştır. Esnaf ve sanatkar halkın çıkarlarına aykırı girişimlerde bulunmaz. Bu, Ahilik geleneğinin ilkesidir. İzmir Birliği de işporta ve kayıt dışıyla mücadelesinde belediyenin en büyük yardımcısı olacaktır. İmzalanan protokolde haksız rekabetin önlenmesine yönelik birlikte hareket edilmesi noktasında görüş birliğine varıldı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 13:31:12
Güncelleme :18 Kasım 2005 Cuma 13:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?