22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Bostanlı Deresi'nden 200 metreküp çamur çıkarıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, İzmir Körfezi'ni korumak ve yakalanan iyileşme sürecini hızlandırmak amacıyla derelerin denizle buluştuğu bölümlerinde başlattığı temizlik çalışması devam ediyor. Manda, Meles ve Arap Deresi'nin ardından, Bostanlı Deresi'ndeki temizlik çalışmaları da tamamlandı. Dereden yaklaşık bin 200 metreküp çamur çıkarıldığı bildirildi.

Geçtiğimiz Pazar günü başlayan çalışmalar, 4 gün gibi kısa bir sürede bitirildi. Gerçekleştirilen çalışmayla 1 kilometrelik bölümde dere ağzı kapatılarak deredeki su pompalarla çekildi ve ardından dere tabanındaki çamur temizlendi. Temizlenen bölümlere kireç sürülerek derenin dezenfekte edilmesi sağlandı. Çalışmalar sırasında dereden çıkarılan malzemeler, derelerin vatandaşlar tarafından nasıl kirletildiğini de gözler önüne serdi. Bostanlı Deresi'nden çok sayıda otomobil lastiği, yatak, yorgan, pet şişe çıkarıldı.

Özel bir projeyle derelerde yürütülen temizlik çalışması, Bornova Laka Deresi'nin de temizlenmesiyle tamamlanacak. Laka Deresi'nde geçtiğimiz gün başlayan çalışmalar, bir hafta içerisinde son bulacak. Böylelikle tüm bu dereler koku ve mikrop kaynağı çamurdan arınmış olacak. Ardından da temizlenen bölgelere deniz suyu pompalanarak derelerin temiz kalması sağlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 14:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?