23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Zafer yürüyüşü başladı

İzmir Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği üyesi 25 kişilik bir yürüyüş grubu, "Afyon'dan İzmir'e Zafer Yürüyüşü" etkinlikleri için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından uğurlandı.

Etkinliğin sponsorlarından Karşıyaka Belediyesi, hareketten önce de yürüyüşçülerin yanında yer aldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak yürüyüş öncesi grup ile beraber Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Burada bir konuşma yapan Başkan Durak, "Bu etkinliğe her yıl destek oluyoruz. Halkımızın ve özellikle gençlerimizin çocuklarımızın ulusal kurtuluş savaşı tarihimizi unutmaması için bu zafer yürüyüşü büyük bir önem taşıyor" dedi.

Başkan Durak ve 25 kişilik grup daha sonra Karşıyaka Anayasa Meydanı'na geçti. Buradaki saygı töreni ise İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra grup temsilcisi Zafer Yürüyüşü bildirisini okudu. Ardından yolculuk yapacakları araçlara Onuncu Yıl Marşı eşliğinde binen zafer yürüyüşçüleri, Durak tarafından tek tek uğurlandı. 
Bu sabah  başlayan yürüyüş, 9 Eylül günü İzmir'de sona erecek ve Karşıyaka Belediyesi aynı gün yürüyüşçülere bir kutlama yemeği verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 13:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?