17
Haziran
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Çocuklar için söyleyecek

Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Nurdan Torun, uzun yıllar sonra İzmir'e geliyor. Kimsesiz çocukları çok sevdiğini söyleyen Torun, bir haftalık gelirini kimsesizlere bağışlayacak.

Karşıyaka Bostanlı Migros üzerindeki Cümbüşh Eğlence Merkezi'nde sahne alacak olan ünlü sanatçı Nurdan Torun, "Benim için İzmir çok önemli bir şehir. Türk Sanat Müziği'nin değerini bilen bir şehirde yaşıyorsunuz. Ben İzmir'de birkaç sahne almak istiyorum" dedi. Cümbüşh'ün özel bir sahnesi olduğunu ifade eden Torun, ilk bir haftalık geliri kimsesizlere bırakacağını belirtti.

Gençlerin Türk Sanat Müziği'ni sevmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Nurdan Torun, "Gençler yabancı müzik dinlemeden önce Türk müziği ile başlasınlar. Ama genelde yanlış başlıyorlar. Önce dünya müziği, yaşlanmaya başladığı zaman Türk Sanat Müziği'ne geçiyorlar" dedi.

Cümbüşh ve Sokaki'nin işletmecisi Gerçek Sakinel ise, "Nurdan Torun gibi bir ünlüye sahne verdiğimiz için mutluyuz. Türk Sanat Müziği'nin önemli bir ismidir. Ben kendi işyerimde müşteri gibi müzik dinleyeceğim. Bu sanatçıya İzmir'in sahip çıkması lazım. Bizde kimsesiz çocuklar için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 15:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?