2
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Sokak çocukları için resim sergisi

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde Ressam Ayşe Akalın Yalçındağ’ın sokak çocuklarına ışık olmak ve destek vermek amacıyla düzenlediği Umudumun Çiçekleri adını taşıyan resim sergisi Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı Sergi Salonu’nda açıldı.

Açılış öncesi konuklara bir kokteyl verildi. Kokteyle Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Umutevi Başkanı Yusuf Kulca, Sokak Çocukları Derneği üyeleri, sanatseverler ve vatandaşlar katıldı.Başkan Durak, sanatçıyı başarılı eserlerinden dolayı tebrik ederken, sanatçı ile birlikte sergiyi gezerek resimler hakkında bilgi aldı.

Yusuf Kulca, sokak çocukları yararına yapılan bu serginin büyük bir anlam taşıdığını ve kamuoyunun bu çocuklara kayıtsız kalmaması gerektiğini dile getirdi.
Ressam Ayşe Yalçındağ’ın tuvalinden çıkan renklerde sokak çocuklarının hayatlarından kesitler anlatılıyor. Sanatçı eserlerini ağırlıklı olarak serbest teknikle yapmış.
Sergide yer alan resimlerin satışından elde edilecek gelir ise sokak çocukları yararına kullanılacak.

Sergi 20 Nisan 2006 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Ayşe Akalın Yalçındağ, resim çalışmalarına çocuk yaşlardan itibaren başlayan bir sanatçı. 1989 yılından buyana profesyonel bir şekilde resim yapan Yalçındağ, daha çok yağlıboya tekniğine ağırlık veriyor. 2002 yılında Ada Sanatevi’nde kurduğu kendi atölyesinde resim sevenlerle bilgi ve birikimlerini paylaşarak kurs veriyor.

AYŞE AKALIN YALÇINDAĞ’IN RESİM SERGİLERİ

1991 Kuşadası Halk Kütüphanesi Karma sergisi
2002 Ada Sanatevi , Kişisel Sergi
2003 Ada Sanatevi, Kişisel sergi
2004 Söke Sanat Müzesi, Kişisel Sergi
2005 The Marmara Oteli Opera ve Sanat Koridoru Kişisel sergi

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 14:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?