24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Alman gençlerden belediyeye ziyaret

Karşıyaka İlçesi'nde eğitim veren Mehmet Ali Lahur Ticaret Lisesi'nin Avrupa Birliği Eğitim Fonları'ndan yararlanarak gerçekleştirdiği öğrenci değişim programı çerçevesinde okula gelen 12 Alman öğrenci, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ı ziyaret etti.

Almanya'nın Bochum kentinde benzer eğitim veren Louis Baare Berufskollege Okulu öğrencileri ve okul müdürü Helmut Breitkopff, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarete, Alman gençleri okullarında konuk eden M. Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Salim Bozkurt ve Türk öğrenciler de katıldı. 3 hafta boyunca Karşıyaka'da ticari öğrenime uygun alanlarda faaliyet gösteren kuruluşlarda eğitim alacak olan Alman gençler, Karşıyaka'da ve Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduklarını söylediler.

Okul müdürü Breitkoff da kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, "Karşıyaka'da ve yerel yönetime yaptığımız bu nezaket ziyaretinde gördüğümüz Türk misafirperverliğini ve inceliği övgüyle anlatacağız" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, öğrenci değişim programını desteklediklerini belirterek, "Bu değişimler evrensel kardeşlik ve bilimsel dayanışmaya yönelik olarak her iki ülke gençlerine katkıda bulunacaktır. Ayrıca Türkiye'nin olumlu tanıtımına da fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 17:22:35
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 12:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?