15
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Teknik sorunlar masaya yatırıldı

Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki inşaatlarla ilgili sorunları ve alınacak önlemleri görüşmek için Karşıyaka Müteahhit ve İş Adamları Derneği (KAMİAD) organizasyonu ile toplantı yaptı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve başkan yardımcıları, koordinatör ve teknik müdürlerin katıldığı toplantıda yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları tartışıldı.

İnşaat sektörünün başta işsizliğin önlenmesi olmak üzere pek çok kişiyi ve işkolunu etkilediğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, toplantıda yaptığı konuşmada, "İçinizde bulunduğunuz ortamları kendim de yaşadım. Sıkıntıların pek çoğunu biliyorum. Belediyedeki ilgili yöneticiler ile sorunlarınızı dinlemek ve çözüm yollarını bulmak için buradayız. Görev sürem içerisinde belediye yasalarındaki değişiklikler bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi, bunları zaman içerisinde iyi yorumlayarak aşmamız gerekir. Uygulamalarımızda yasalara aykırı olmamak koşulu ile inisiyatif vatandaş lehine kullanıyoruz. Ancak yeni yasalar çok bağlayıcı, kaçak yapılarda mutlaka savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi. KAMİAD Başkanı Mustafa Erdem de, ilk kez bu şekilde bir belediye başkanının sorunları dinlemek için toplantı yaptığını belirterek, "Karşıyaka'daki tüm müteahhit, mimar ve mühendisler bugün burada biraraya gelerek sorunlarına sahip çıktıklarını gösterdi. Belediye Başkanımız Cevat Durak bizlere her zaman yardımcı oluyor. Kendisine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. İş hayatımızdaki sorunların azalması ile daha iyi ve huzurlu hizmet üretme imkanı bulacağız" diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi Necip Nasır ise, yaptığı konuşmada, sektörün içinde olduğunu, sorunların sosyal gelişme açısından önemli olduğunu vurgulayarak konuya bu açıdan bakıldığında daha kolay çözüm yollarının bulunacağını söyledi. Toplantıya katılanlar da, güncel iş hayatında karşılaştıkları sorunları anlatarak çözüm yolların bulunmasına sevindiklerini kaydetti. Toplantıda belli aralıklarla biraraya gelinerek, gelişmelere göre ortaya çıkacak yeni sorunlara yönelik ortak çalışma içinde olunacağı karar alındı.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 02:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?