16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Köy Enstitüsü mezunları Karşıyaka'da biraraya geldi

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 66. yıldönümü münasebetiyle buralardan mezun olmuş altmış kişiye, Karşıyaka Kent Restaurant’ta yemek daveti verdi.

Başkan Cevat Durak, davette yaptığı konuşmada misafirlerine seslenerek kendinin de köy enstitüsünden mezun olmuş eğitimci bir babanın oğlu olduğunu vurgulayarak çok duygulandığını, şu anda bile meclis üyeleri içinde emekli öğretmenlerin bulunduğunu belirtti. Başkan Durak “ şu an öğretmenlik yapan veya emekli olan bir çok öğretmenimiz sizin yolunuzdan ilerliyor. Köy Enstitüleri geç anlaşılsa da eğitimle ilgili yaptıklarınız asla unutulmayacaktır” dedi. Belediye Başkanı ayrıca, Hasan Âli Yüceller, Mustafa Üstündağlar kolay yetişmiyor.

Bu ülkede başta eğitim olmak üzere herkese fırsat eşitliği verilmeliydi derken önemli bir hatırlatmada da bulunarak yakın bir tarihte Şemikler’de bir kütüphanemize İsmail Hakkı Tonguç’un adını verdik ve bu girişimlerimizi devam ettireceğiz. Her zaman sizin emrinizde olacağız şeklinde konuştu.

Programda köy enstitülüleri eski mezunlarından Kadir Ak ve Asaf Aktan da konuşma yaparak Cevat Durak’a kendilerini unutmadıkları için teşekkür etti. Yemeğe katılan misafirler Belediye Başkanına çiçek ve kendilerinin kaleme aldığı Köy ensitülerinin yakın tarihine ışık tutan kitaplarını armağan ettiler.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 14:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
edip demircan IP: 85.99.204.xxx Tarih : 22.03.2007 10:40:26
selam...Ben edip demircan.Şu an akdeniz üniversitesi kamu yönetimi bölümünde öğrenim görmekteyim.Araştırma yöntemleri dersinde seçtiğim konu köy enstitüleri.Bu konu hakkında köy enstitülerinden mezun olan kişilerle mülakat yapmam gerekiyor.Ben izmirliyim.Bu senede köy enstitüsü mezunları karşıyakada toplanacak mı?Ya da sizde mezun kişilerin telefon numaraları var mı?Beni bilgilendirirseniz sevinirim.İyi çalışmalar.