23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Belediyeden kurs atağı

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kapsamında ücretsiz olarak yetişkinlere ve çocuklara yönelik sosyal-kültürel meslek kursları Onur Mahallesi Atatürk Açıkhava Tiyatrosu etüt salonlarında gönüllü öğretmenler tarafından verilecek.

Dersler, kuaförlük, dikiş, nakış, bilgisayar, bilgisayarlı muhasebe, İngilizce, Türkçe, Matematik, Resim, Tiyatro, spor, müzik branşlarından oluşmakta. Her yaş grubuna hitaben gerçekleştirilecek kurslar haftada iki gün sabah ve öğle grupları olmak üzere düzenlenecek. Kayıt alımları devam ederken, eğitim Ekim ayında başlayacak.

Geçtiğimiz yıllardan beri büyük bir ilgi ile devam eden bu kurslara katılan öğrencilere Karşıyaka Belediyesi katılım belgesi veriyor. Özellikle İngilizce, Türkçe, Matematik, Resim dersleri okul müfredatına uygun bir şekilde hazırlanıyor. Eğitim yaklaşık dokuz ay sürüyor. Diğer meslek edindirme kurları ise daha uzun süreli öğretiliyor.

Müzik eğitimi kapsamında ise bir çocuk korosu kurma çalışmaları devam ediyor. Yetişkinlere ve çocuklara yönelik tiyatro kursları gönüllü olarak Sıcakkan Sanat Merkezi tarafından veriliyor. Tiyatro kursunda diksiyon, ses eğitimi, metin yazarlığı vb konular aktarılıyor. Öyle ki geçen yıl minikler yaşam öykülerinden yola çıkarak oldukça ilginç metinler hazırlamışlardı.

Yine Onur Mahallesi Atatürk Açıkhava Tiyatrosu Binası içinde ücretsiz olarak okul öncesi çocukları ( 6 yaş grubu) için iki ana sınıfı ile ebeveynlere Aile okulları hizmet veriyor.

DİĞER KURSLAR

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ilçe merkezinde de daha çok ev hanımlarına yönelik olmak üzere her yaş grubuna farklı dallarda olmak üzere konusunda uzman öğretmenler tarafından eğitim sunuyor. Kurslarda; porselen dekorlama, minyatür, tezhip, ahşap, cam, seramik boyama, tel kırma, sim sırma, kumaş boyama, takı, gümüş, one stork, resim, gitar, org, ebru, mum batik, yoga eğitimleri yeralıyor.

3 Ekim tarihinde başlayacak kursların kayıtları ise hâlâ devam ediyor. Haftada iki gün olan derslerin aylık kurs ücreti 20 YTL. Karşıyaka Çarşısı üzerinde 1671 sokakta Noyan İş Merkezinde verilecek eğitimde birçok kişi yeni el becerisi kazanırken birçoğu da var olan el becerilerini geliştirme imkanı kazanıyor. Meslek edinme şansı yakalamış oluyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 14:43:22
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 14:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasemin bayramoğlu IP: 85.108.226.xxx Tarih : 27.02.2008 19:36:17

ben karşıyaka sosyal hizmetler merkezinin çalışmalarını görüyorum henüz katılma fırsatım olmadı ama yapılan çalışmalara hayranım. bende haziranda tiyatro kursunu başlıyorum. ve burdan ev hanımlarına sesleniyorum bence boş vakitlerini değerlendirsinler. gerçekten çok güzel etkinlikler var. tebrik ediyorum çalışmalarda emeği olan gönüllü öğretmenleri... :):):):)