5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Tiner deposunda yangın: 2 yaralı

Kemalpaşa'ya bağlı Akalan Köyü'nde bir kimyasal madde deposunda tiner aktarımı sırasında çıkan yangında 2 kişi yaralanırken, ilk belirlemelere göre 7 trilyon liralık maddi zarar meydana geldiği bildirildi.

Yangın dün gece saat 22.00 sıralarında ATS Kimya'ya ait depoda tiner yüklü bir TIR'dan tiner tanklarına aktarma yapıldığı sırada çıktı. Devriye gezen Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin alevleri görerek durumu itfaiyeye bildirmesinin ardından, İzmir, Kemalpaşa, Armutlu, Bağyurdu ve Ulucak belediyelerine ait 20 itfaiye aracı ile 80 itfaiye görevlisi bölgeye gelerek söndürme çalışmalarına katıldı.

Kısa sürede büyüyen yangın, Sunan Gıda'ya ait konserve deposuna ve oradan da Denizlispor yöneticilerinden M. Turgut Dalaman'a ait sunta deposuna sıçradı. Toplam 10 bin metrekarelik alana kurulu 3 depo tamamen yanarken, yaralanan ATS Kimya'nın sahibi Ali Yaşar ve yanında çalışan Ümit Lemazin, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

6 saatte kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları ise sabaha kadar aralıksız sürdü. 3 depoda maddi hasarın yaklaşık 7 trilyon civarında olduğu öğrenildi. Yangın sırasında zaman zaman patlamalar meydana gelirken, alevler ise kilometrelerce uzaktan izlenebildi. 3 deponun da sunta toptancılığı yapan Dalaman'a ait olduğu ve depoların sigortası olmadığı öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Hasan Fehmi İstengir, "İtfaiyemize ihbar saat 22.20'de yapıldı ve kısa süre içerisinde olay yerine gelerek yangın söndürme çalışmalarına başladık. Yangının tiner deposunda nedeni henüz belirlenemeyen bir sebeple çıktığı ve diğer konserve ve sunta depolarına sıçradığını tespit ettik. Yangında 2 kişi yaralandı. Çıkış sebebini araştırıyoruz" açıklamasını yaptı.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 13:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?