5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Yıldırım Timleri'nden gece operasyonu

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde gasp olayına karıştığı iddia edilen 5 kişilik grup, İzmir'de Yıldırım Timleri tarafından gözaltına alındı. Şüphe üzerine durdurulan ve gözaltına alınan şahısların bulunduğu otomobilde yapılan aramada 50 dal yaş Hint keneviri, bir tabanca ve bir pala ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Şair Eşref Bulvarı üzerinde polis ekiplerini gördükten sonra panik yapan ve kaçmaya çalışan O.Ç. (Onur Çiçekli-18) idaresindeki 35 R 8569 plakalı aracı fark eden İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı "Yıldırım Timleri", takip sonucu aracı durdurdu. Araç içerisinde yapılan aramalarda bir adet kurusıkı tabanca, bir adet pala ve 50 dal yaş Hint keneviri ele geçirildi. Araçta bulunan sürücü O.Ç, M.G. (Murat Güngör-19), B.T. (Bülent Tosun-22), C.F. (Caner Faal-24) ve B.F. (Burhan Faal-17) gözaltına alındı.

Yapılan araştırmalarda, şahısların akşam saatlerinde Kemalpaşa İlçesi'nde bir gasp olayına karıştıkları belirlenirken, şahıslardan B.T.'nin 1 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu anlaşıldı. Daha önce çeşitli suçlardan sabıkası bulunduğu öğrenilen şahısların Kemalpaşa İlçesi'nde birçok olaya karıştıkları iddia edildi.

Öte yandan, Konak İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, gece boyunca yaptıkları çalışmalar sonucu 4 adet ruhsatsız silah, 13 meşe esrar ele geçirirken, çeşitli suçlardan aranan 2 kişiyi de yakaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 10:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?