2
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Sokaklar bayram yeri

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde bu yıl 37.'si düzenlenen Selçuk-Efes Festivali'nde coşku eksilmeden devam ediyor. Rafet El Roman'ın konseriyle başlayan ve ikinci gününde Grup Mecaz'ın konseriyle devam eden festivali her gece on bini aşkın kişi izliyor.

Çevre ilçelerin yanı sıra Kuşadası ve Selçuk'ta konaklayan yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği festivalde, uygulamalı otantik el sanatları sergileri ilgi çekiyor. Seramik ve çini ustalarının stantıyla cam üfleme sanatçılarının stantları festivalde en çok ilgi gören el sanatlarının başında geliyor. Her gün saat 18.00'de açılan el sanatları sergilerini gece yarılarına kadar binlerce kişi ziyaret ediyor. Usta ve sanatçıların hünerlerini yakından izleme fırsatı bulan ziyaretçiler, tezgah başına geçerek yeteneklerini de sergiliyor. Selçuklu kadınlardan oluşan El Sanatları Merkezi (SESİM) kursiyerleri ise önemli ekonomik gelir sağlıyor.

10 Eylül'e kadar sürecek olan 37. Selçuk-Efes Festivali'nde 9 Eylül akşamı Funda Arar ve 10 Eylül akşamı Gece Yolcuları Grubu birer konser verecek. Romanya, Makedonya, Bulgaristan ve Polonya halk oyunları ekiplerinin de katılacağı festivalde, Selçuklu genç Rap müzik grupları da her gece hayranlarını coşturuyor.

Selçuk-Efes Festivali'nin beklenildiği gibi bu yılda büyük ilgi gördüğünü belirten Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, "Alışılagelmiş festival anlayışından faklı bir anlayışla programladığımız festivalimiz yerli ve yabancı her kesimden ilgi gördü ve beğeni topladı. On bini aşkın kişi her gece Selçuk sokaklarını bayram yerine döndürüyor. Selçuk bu festivalle otantik el sanatlarımızı festivale katılan binlerce yabancı turiste tanıtıyor. Turistlerden festivalle ilgili yoğun övgü alıyoruz. Bu festival büyük bir organizasyon. El sanatlarıyla ilgili 400'ü aşkın usta ve sanatçı bu festivalde bizzat görev alıyor. Gelecek yıl bu sayıyı daha da artıracağız. 9 gün sürmesi ve içeriği festivali benzerlerinden farklı kılıyor" diyerek festivale katılan herkese teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 16:02:50
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 17:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?