22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Usta eller buluşuyor

Bu yıl 37.'si gerçekleştirilecek Selçuk-Efes Festivali'nde dört yüzü aşkın otantik el sanatları ustası ve sanatçısı biraraya geliyor. Festival kortej yürüyüşüne katılacak olan el sanatları ustaları, yürüyüş bitiminde festival alanında hazırlanan standlarının başına geçerek, dokuz gün süreyle izleyenlere uygulamalı olarak hünerlerini gösterecek.

Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen sanatçılarla Selçuklu ustalar el ele vererek, unutulmaya yüz tutmuş otantik el sanatlarını tanıtacak. Cam üfleme, kilim dokuma, keçe dokuma, hasır dokuma, kaşık oyma, süpürge örme, gümüş işleme, kukla yapımı, el işi işleme ve resim dallarında yetişmiş usta eller, festivale katılan izleyicilerin de yeteneklerini göstermelerine fırsat tanıyacak. Fırınlanmış seramik ve çini ürünlerini kendi yeteneklerini kullanarak boyayacak olan izleyicilere, boyadıkları ürünler festival sonunda Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür tarafından armağan edilecek ve kendilerine özgün sanatçı adayı belgesi verilecek.

Selçuk Belediyesi El Sanatları Merkezi (SESİM) bünyesinde faaliyet gösteren yüzü aşkın Selçuklu kursiyer, atölyelerini festival alanına taşıyarak üretimlerini 10 Eylül'e kadar izleyenlerle birlikte sürdürecek. Otantik el sanatlarının uygulamalı olarak tanıtılacağı 37. Selçuk-Efes Festivali'nde, sergilenen ürünlerin satışı da yapılarak izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Unutulmaya başlanmış el sanatlarını tanıtmayı festivalin ana konusu haline getirmeyi sonraki yıllarda da sürdürmeye devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Ülgür, "Eğlendirirken sevdirmek ve öğretmeyi amaçlayan festivalimizde, faklı bir festival teması işleniyor. Festival izleyicilerine etkisi yalnızca birkaç saat sürecek eğlence mutluluğu değil, geçmişi bu günlerde yaşamanın ayrıcalığını ve hazzını tattıracağız" diyerek faklı bir festivalde farklı duygular yaşamak isteyen İzmir ve Egeliler'i festivalde buluşmaya davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 15:09:01
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 17:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?