23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Antik kentte jimnastik şampiyonası

Jimnastik Federasyonu'nun yıllık programında Kırıkkale'de yapılması planlanan Aerobik Jimnastik Türkiye Şampiyonası'nın son anda yapılan değişiklikle Selçuk'ta yapılmasına karar verildi. 16-17 Eylül tarihleri arasında Efes Antik Kenti Celcus Kitaplığı'nda yapılacak şampiyonaya, 10 değişik ilden 12 takım ve 200'den fazla sporcu katılacak.

12 aerobik takımının kendi arasında yarışacağı şampiyonada aynı zamanda milli takım seçmeleri de yapılacak. Şampiyona 15-17 yaş tek bayan ve 18 yaş ve üstü tek erkek kategorilerinde yapılacak milli takıma seçilecek jimnastikçiler, bu yıl Portekiz'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, Efes Antik Kenti Celcus Kitaplığı'nın büyüleyici atmosferinde yapılacak şampiyonaya yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi göstermesini beklediklerini belirterek, "Birçok şampiyonada ilçemizi başarıyla temsil eden Selçuk Zuhal Fitness Jimnastik Kulübü'nün de katılacağı Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. Özellikle Selçuklu gençlerden oluşan takımımızın şampiyonada ve mili takım seçmelerinde yine önemli başarılar kazanacağına inanıyoruz.

Selçuk Belediyesi olarak şampiyonanın en iyi biçimde yapılması için elimizden gelen tüm olanakları kullanacağız. Böylesine çağdaş bir spor dalının dünyaca ünlü Efes Antik Kenti'nde yapılması şampiyonaya daha büyük ilgi ve anlam kazandıracak. Eleme maçları 16 Eylül günü saat 16.00'da Agua Fantasya'da, final karşılaşmaları ise 17 Eylül akşamı saat 19.00'da Efes Antik Kenti Celcus Kitaplığı'nda yapılacak bu önemli şampiyonaya tüm İzmir ve Egeliler'i davet ediyorum" diye konuştu.

Başarılarıyla şampiyonanın Selçuk'ta yapılmasında önemli rol oynayan Zuhal Fitness Jimnastik Kulübü Antrenörü Bahadır Uygur ise takımlarının yarışmaya 21 sporcuyla katılacağını belirterek, "Bu şampiyonaya çok iyi hazırlandık. Evimizde olmanın avantajını kullanarak Türkiye Şampiyonu olmak istiyoruz. Bu yılki en büyük ve en fazla katılımlı jimnastik organizasyonu Selçuk'ta gerçekleşecek. Bu şampiyonadan da yüzümüzün akıyla çıkacağız. Federasyonun şampiyonayı Selçuk'ta yapma kararı bizim için büyük bir şans. İlçemiz için gerçekten çok büyük bir organizasyon olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 18:31:38
Güncelleme :14 Ocak 2006 Cumartesi 12:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gözde kara IP: 88.252.186.xxx Tarih : 30.09.2007 20:50:04

cimnastik çok güzel bir spor bence bende yapmak istiyorum ama yaşım oldukça fazla 16 yaşındayım.Ama çok yapmak istiyorum bu yaştan sonra olurmu bilmiyorum ama beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sewinirim ii çalışmalar...