3
Haziran
2024
Pazertesi
SPOR

Şampiyonluk gururu

Türkiye Jimnastik Federasyonu, Selçuk Kaymakamlığı, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Selçuk Belediye Başkanlığı, Aqua Fantasy Otel İşletmeleri ve Selçuk Rotary Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Aerobik Jimnastik Türkiye Şampiyonası finalleri, Efes Antik Kenti Celsus Kütüphanesi'nde yapıldı. Yarışlarda 7 birincilik, 2 ikincilik ve 2 üçüncülük alan Selçuk Zuhal Fitness Spor Kulübü takım olarak şampiyonluğu elde etti.

Jimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Avrupa Jimnastik Birliği Konseyi üyesi Atilla Örsel, "Böylesi tarihi bir mekanda Selçuk Belediye Başkanlığı'nın desteğiyle yaptığımız bu şampiyonayı düzenlemekten çok mutlu olduk. Bundan böyle aerobik jimnastik şampiyonalarını her yıl Selçuk'ta yapmaya karar verdik. Selçuk Belediye Başkanı Ülgür'e, bizi destekleyen tüm sponsorlara ve Selçuk halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür ise, yarışmaya katılan tüm sporcuları gönülden desteklediğini belirterek, "Umuyorum, birbirinize karşı rakip olup gösterdiğiniz bu başarılarınızı daha da ileriye götürürsünüz. Sizler için bu başarılarınız ne kadar önemli ise bizler için de o kadar önemli. Bizi dünya çapında temsil etmenizi diliyorum" dedi.

Ankara, Adana, İzmir, Çanakkale, Bolu, Hatay, İstanbul ve Manisa'dan 17 takımın katıldığı yarışmada Avrupa Şampiyonası Milli Takım seçmeleri de yapıldı. Türk Milli Takımı, 15-17 yaş tek bayanlarda İzmir Başarı Spor Kulübü'nden Merve Koca, 18 yaş ve üstü tek erkek kategorilerinde Ankara'dan Ahmet Ekmekyemez'den oluştu. Genç jimnastikçiler bu yıl Portekiz'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Şampiyonada 18 yaş üstü tek erkeklerde Ahmet Ekmezyemez, 18 yaş üstü tek bayanlarda Elvan Songun, 18 yaş üstü çiftlerde Ersin Yılmaz-Öznur Aydın, 15-17 yaş tek erkeklerde Özgün Turgutoğlu, 15-17 yaş tek bayanlarda Merve Koca, 15-17 yaş Trio'da Gizem Engin-Selin Burucu-Petek Ercan 1. oldu.

7 birincilik, 2 ikincilik ve 2 üçüncülük alan Selçuk Zuhal Fitness Spor Kulübü takım olarak şampiyonluğu elde etti.
Yarışmayı kazanan sporculara Jimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Avrupa Jimnastik Birliği Konseyi üyesi Örsel ve Selçuk Belediye Başkanı Ülgür tarafından madalya ve kupaları verildi.

Şampiyonaya sponsorluk yapan firmalara Jimnastik Federasyonu tarafından birer plaket takdim edildi. Tarihi kentin ünlü kütüphanesinde yapılan şampiyonayı yerli ve yabancı birçok turist yoğun ilgi gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 12:32:24
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 17:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?