1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Dünya gençleri Urla'da buluştu

Bu yıl 13.'sü gerçekleştirilen Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampları Programı çerçevesinde Fransa, Güney Kore, Hırvatistan, İspanya, Japonya, Kanada, Sırbistan ve Türkiye'den 20 genç, İzmir'in Urla İlçesi'nde bir araya geldi.

15 gün Urla'da kamp yapacak olan gençler, Zeytinalan Mahallesi'nde park inşa ediyor. Çalışmalara başlayan ve parkın büyük bir bölümünü tamamlayan gençler, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nu da makamında ziyaret etti. Urla'nın birbirinden güzel 8 ayrı koyunu, Çeşmealtı'nı, Limantepe kazı alanını, hafta sonu Çeşme ve Alaçatı'yı gezen gençler, ilçeyi çok beğendiklerini ve fantastik bulduklarını ifade ettiler.

Başkan Karaosmanoğlu ise, "Her yıl Gençlik Servisleri Merkezi ile birlikte Türk kültür ve yaşayışını dünyaya tanıtmak ve dünya kültürlerinin de halkımız tarafından tanınmasını sağlamak için dünya gençlerini ilçemizde ağırlıyoruz ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizim amacımız sadece Urla'yı tanıtıp ön plana çıkarmak değil. Avrupa Birliği ile müzakerelerin çok yoğun olarak gündemde olduğu şu günlerde, kültür elçisi olup Türk insanının sıcaklığını, barış ve konuk severliğini bu vesileyle göstermek. Türkiye'nin birçok AB mensubu ülkeden daha çağdaş, daha barışçıl bir halka ve yönetime sahip olduğunu kamp süresince gençlerimiz de görüyorlar. Burada bizlere ülkemizin tanıtımı açısından önemli bir görev düştüğünün farkındayız. Biz de elimizden gelen imkanlar çerçevesinde 8 ayrı ülkenin gençlerinin buradan mümkün olduğunca memnun ve hoş anılarla ayrılmasını sağlayacağız. Umarım 15 günlük Urla ziyaretlerinden memnun ayrılırlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 13:18:39
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 22:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?