17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Köyde senfoni izdihamı

İzmir Devlet Senfoni orkestrasının sezon açılışını yaptığı Bademler Köyü Tiyatrosu'ndaki konserde izdiham yaşandı.
Bu yıl sezonu Urla Bademler Köyü'nde açan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konserini izlemeye gelen 250'yi aşkın kişi, Bademler Köy Tiyatrosu'nu hıncahınç doldurdu.

Her yıl iki konser yapılan Bademler Köyü'nde hem köylüler hem de çevre ilçe ve sitelerden gelen sanatseverler köyde senfoni izlemenin heyecanını yaşadı. Senfoni konserinde çoğunluğunu Bademler köylülerinin oluşturduğu seyirciler arasında Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Urla Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Özden, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Hakan Cem yer alırken, Bademler Köy Muhtarı Hasan Acet ve Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Fatma Kaya konuklarla tek tek ilgilendi.

Bademler sınırları içinde bulunan Hisar Evleri sakinlerinin de ilgi gösterdiği konsere köy çocuklarının da gelmesi organizasyonu renklendirdi. Konseri köy muhtarı ve dernek başkanıyla kenarda da olsa izleyen çocukların yanı sıra, İzmir Devlet Senfoni Orkestra Müdürü Hakan Cem'inde kalabalıktan dolayı ayakta kalması ilginç görüntü oluştu. Salonda 250'yi aşkın kişinin büyük bir keyifle izlediği konser yaklaşık 1.5 saat sürdü.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Hakan Cem, "Bademler'le başladığımız konserlerimiz yıl içinde artarak devam edecek. Bademler'de Ocak 2006 ve yaz ayları başında iki konserimiz daha olacak" dedi. Senfoni orkestrasına teşekkür eden Köy Muhtarı Hasan Acet ise, "Köyümüz sanatın içinde olmaya devam ediyor. Artık köyümüz tiyatro köyü yanında 'senfoni köyü' diye de anılacak" dedi.

Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Fatma Kaya ise "Senfoni orkestrasının tüm sanatçılarına ve değerli müdürlerine buradan teşekkür ediyoruz. İlk yıl acaba köyde senfoni olur mu, tutar mı derken, şimdi bu yıl hangi mevsimlerde konser yapalım diyoruz. Hatta İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sezonu köyümüzde açıyor. Bu hem ülke hem de köyümüz için bir onur ve mutluluktur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 13:59:13
Güncelleme :30 Aralık 2005 Cuma 13:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?