3
Mayıs
2024
Cuma
EMLAK-KONUT

TOKİ satışa başladı

Kütahya'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılmakta olan konutların satışına başlanırken, kura çekimiyle başlayan satış süreci, istenen belgelerin belediyeye verilmesi, konut seçme işlemlerinin tamamlanması ve sözleşmelerin imzalanması ile devam edecek.

Kütahya Belediyesi'nin "www.kutahya.bel.tr"adlı resmi internet sitesindeki ilana göre, inşaatı devam eden toplu konut çalışmaları çerçevesinde 1 oda+1 salon tipinde 168 daire, 2 oda+1 salon tipinde 280 daire, 3 oda+1 salon tipinde de 540 daire yapılacak. 1 oda+1 salon tipine 21, 2 oda+1 salon tipine bin 205, 3 oda+1 salon tipine de 209 kişi müracaat etti. Bunlardan 1 oda+1 salon ve 3 oda+1 salon tipi için hedeflenen başvuru sayısına ulaşılmadığı için TOKİ tarafından ikinci satış duyurusu yapılacak.

2 oda+1 salon tipi için başvuran bin 205 talipli arasından daire sayısı olan 280 asil, 140 da yedek isim noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi. Kura sonucu asil ve yedek listeye giren kişilerin, bazı belgeleri Kütahya Belediyesi'ne intikal ettirmeleri gerekiyor. Bugün başlayan belge teslim tarihi 9 Aralık Cuma günü sona erecek. Söz konusu belgeler şunlardan oluşuyor:

"Nüfus Müdürlüğü'nden vukuatlı nüfus kaydı. İl Tapu Sicil Müdürlüğü'nden konut veya arsanın olmadığına dair belge (kendisine, eşine ve çocuklara ait bağımsız bir konutun, eşi ve velayeti altındaki çocuklarıyla hisseli konutun veya arsanın bulunmadığına dair). Emekli, dul ve yetim kategorisinde başvuranlardan maaş almakta oldukları kurumdan, dul ve yetim ya da emekli maaş aldığına dair maaş tutarını içeren belge.

Sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmayan bay veya bayan kategorisinde başvuranlar için Emekli Sandığı, BAĞ-KUR ve SSK'dan başvuru tarihi itibariyle ilişiği olmadığına dair belge. Gelirinin 450 YTL'yi geçmediğine dair muhtarlıklardan alınan belge. Asgari ücret ile SSK'ya tabi olarak çalışan bay veya bayan kategorisinde başvuranlar, maaş bordrosu ile son 1 aya ait SSK prim bildirgelerini ibraz edecek. Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecek."

Belgelerin tesliminin ardından konut seçme ve sözleşme imzalama işlemleri 2-27 Ocak 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Hak sahipleri, konutlarını idarenin belirleyeceği ve ilan edeceği bloklardan seçecek. Kura sıralamasına göre her kategori için ayrı olarak önce evraklarını tamamlayan asil alıcıları kapsayan konut seçim ve sözleşme imzalama programı ilan edilecek. Bu program doğrultusunda konut seçimini yapan alıcılar, ertesi gün bankada şerefiyeli konut bedeli üzerinden sözleşme imzalayacak ve peşinatı yatıracak. Asil alıcılar konut tercihi ve sözleşme imzalama işlemlerini tamamladıktan sonra, kalan konutlar için yedek alıcılar kura sıralamasına göre çağrılacak.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 15:58:36
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 16:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?