3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

110 bin dolarlık kamera

Kütahya İl Emniyet Müdürü Şevki Dinçal, suçların önlenmesi için 1 ay içinde şehrin belirli noktalarının güvenlik kameralarıyla donatılacağını söyledi.

Emniyet Müdürü Dinçal yaptığı açıklamada, kameralı güvenlik kontrol sisteminin, ilk etapta 110 bin dolara mal olacağını, projenin 1 ay içinde faaliyete geçeceğini bildirdi. Projeye Kütahya Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ve bazı sivil toplum örgütlerinin maddi destek verdiğini belirten Dinçal,

"Kütahya Emniyet Müdürlüğü olarak, ilde suçların önlenmesi için kameralı sitem üzerinde çalışma yapıyoruz. Bu proje 1 ay içinde faaliyete geçecek. Güvenlik şirketleriyle yaptığımız görüşmelerde bu projenin ilk etapta yaklaşık 110 bin dolara mal olacağını tespit ettik. Kameralı sistem ilk olarak 7 noktaya kurulacak ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşacak olan kontrol merkezinden sürekli olarak takip edilecek. Sistemde yaklaşık 20 kamera bulunacak. Kamera görüntüleri, sürekli olarak kayıt altında tutulacak. Şehrin belirli noktalarına kurulacak olan kameralarla, güvenlik kontrolü yapılıp, suçlular tespit edilecek. Bunun dışında kameralı sistem, uygunsuz park, kırmızı ışıkta geçme ve trafiğin akışı hususunda da bize büyük faydalar sağlayacak. Zanlılar, artık teknoloji kullanarak suçu işliyor. Biz de suçluların yakalanmasında teknolojiden azami istifade edeceğiz" dedi.

Dinçal, güvenlik kameralarının görüntülerinin merkezden zum yaparak yaklaştırılabileceğini bildirdi. Kameraların son teknoloji ürünü olması sayesinde gece görüntülerinde de bir problem yaşanmayacağını vurgulayan Dinçal, isteyen mesken ve ticarethanelerin de maddi katkı yapmaları durumunda kameralı sisteme dahil edilebileceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 14:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?