18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Gürültü yapan öğrencilere polis baskını

Kütahya’da kaldıkları evde gece gürültü yaptıkları için komşularının şikayet ettiği 4 üniversite öğrencisi gelen polisleri eve almayınca savcılıktan alınan izinle kapı kırılarak gözaltına alındı.

Olay, saat 03.00 sıralarında Servi Mahallesi’nde meydana geldi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin (DPÜ) çeşitli fakültelerinde okudukları belirtilen öğrencilerin kaldıkları evde aşırı gürültü gelmesi üzerine komşuları 155’i arayarak durumu polise bildirdi.

Şikayet nedeniyle binaya gelen güvenlik güçleri, kapıyı çaldıkları öğrencilere, haklarında şikayet olduğunu, bu nedenle ifadeleri alınmak üzere polis merkezine gelmeleri gerektiğini bildirdi. Kapıyı açan T.T.G. polislere, “Siz kimsiniz, ben kanunları biliyorum, beni alamazsınız, cihan polisi gelse evime giremezsiniz” diyerek kapıyı polislerin yüzüne kapattı. Polisler durumu nöbetçi cumhuriyet savcısına bildirdi.

Savcı, polislere kapı önünde 15 dakika daha beklenmesini, bu süre sonunda açılmaması halinde kapının kırılarak içeri girilmesi ve öğrencilerin gözaltına alınması talimatını verdi.

Öğrenciler polislerin kapıyı açmaları konusundaki uyarılarına yanıt vermedi. Polisler 15 dakika bekledikten sonra kapıyı kırıp içeride bulunan üniversite öğrencileri 24 yaşındaki T.T.G., 23 yaşındaki Y.Ş. ile kız arkadaşları 22 yaşındaki Ş.K. ve 23 yaşındaki E.K.’yi gözaltına aldı.

‘Gürültü yapmak, görevli memurlara hakaret ve tehditte bulunmak’ suçlarından adliyeye sevk edilen 4 öğrenci, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.





hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 15:40:20
Güncelleme :13 Haziran 2006 Salı 16:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin eser IP: 81.215.123.xxx Tarih : 27.12.2009 16:56:57

nasıl insanlar bunlar anlamak güç