3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Başbakanın katıldığı törende silahlı protesto

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005-2006 eğitim-öğretim yılının açılışını yaptığı Linyit İlköğretim Okulu'nda, silahlı protestocu paniği yaşandı. Mersin'den Kütahya'ya geldiği öne sürülen tabancalı bir kişi, tören alanının dışında slogan atmak isterken gözaltına alındı.

Başbakan Erdoğan, Linyit İlköğretim Okulu'nun ardından işadamı Nafi Güral tarafından 6 trilyon lira harcanarak yaptırılan Fen Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Erdoğan, geçmişte hortumculara giden paraların bugün hak sahibi olan vatandaşa ve çocuklarına kitap olarak geri döndüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan, zamanında saman kağıdından teksir bulduklarında kendilerini şanslı olarak gördüklerini belirterek, "Şimdi 1. kalite kağıttan yapılmış kitaplar öğrencilerin sıralarında bekliyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise beyin gücünü, kalkınmanın bir unsuru olarak gördüklerini belirterek, "Türkiye olarak dışardan hazır teknoloji alan bir ülke olamayız. Biz mutlak suretle bilim üretmeli, onu teknolojiye uygulamalı ve başkasına satmalıyız. Bu yıl ilk defa TÜBİTAK'ın bütçesine 450 trilyonluk ek kaynak koyduk" şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, eğitime destek kampanyasında hayırseverlere müracaat ettiklerini ve geri çevrilmediklerini ifade ederek, "Halk, bizim mesajımızı çok iyi anladı. Biz, devlet anlayışıyla her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Başbakanımız, 'Bu ülke adına dilencilik yaparım bundan gocunmam' dedi. Aynı şeyi ben de söylüyorum. Geçmiştekiler yapmadı diye kimse 'Niye yapmadın?' demedi. Buna bakmadan, geceli gündüzlü koşmaya devam edeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

SİLAHLI SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Başbakan Erdoğan'ın yeni eğitim-öğretim yılının açılışını yaptığı Linyit İlköğretim Okulu'nda silahlı bir protestocu gözaltına alındı. Tören alanının dışında bulunan M.B. (32) adlı şahıs, ruhsatsız silahla yakalandı. "Şehitler ölmez" şeklinde slogan atmak istediği öne sürülen Mersinli genç, korumalar tarafından etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı.

Başbakan Erdoğan, Linyit İlköğretim Okulu'nda ilginç sürprizlerle de karşılaştı. Buradaki törende, Kütahya'nın yöresel halk sanatçıları tarafından bir konser verildi. Konserde, Türk ve Halk Müziği'nden çeşitli şarkılar okunurken, törenin sponsorluğunu yapan AVEA GSM operatör şirketi, pop sanatçısı Tarkan'ın şarkılarını çaldı. 3. sınıf öğrencisi Recep Tayyip Tuncer ise törenin maskotu oldu. Başbakan ile adaş olan küçük çocuk, medyanın ilgisi karşısında zor anlar yaşadı. Öğrenci Recep Tayyip, ilerde avukat olmak istediğini belirtirken, gazetecilerin "Niye Başbakan olmak istemiyorsun?" sorularına, "Bu ülkeye bir tek Başbakan yeter" karşılığını verdi.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan, adaşı Recep Tayyip Tuncer'i yanına çağırarak, kısa süre sohbet etti. Tuncer, Erdoğan'dan bilgisayar talebinde bulundu. Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın tören alana gelişi öncesinde konseri izleyen öğrenci velilerinden bazıları baygınlık geçirdi.

Çocuklarını bu yıl ilk defa okula kayıt yaptıran ve fenalık geçiren veliler, ambulansta tedavi altına alındı. Öğrenciler, törende Erdoğan'a "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahüratta bulundu. Erdoğan, konuşmasının ardından 2005-2006 öğretim yılının temsili zilini çaldı. Linyit İlköğretim Okulu'nda Erdoğan, ayrıca Milli Eğitim Bakanı Çelik ile birlikte okulun Bilişim ve Teknoloji sınıfına giderek dijital tahtaya "Yeni öğretim yılınız hayırlı olsun" yazısını yazdı. Çocuklara kendi internet sitesini açtırarak fotoğraflarını büyüttüren ve yazı yazdıran Erdoğan'a çocuklar da çini bir tabak hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 15:27:53
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 15:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali ESKIKÖY IP: 84.61.25.xxx Tarih : 13.09.2005 14:24:47
bu millete huzur battidaha nasil özgürlük olsun bu arkadasimiz eskileri özledi galiba her sabah kalktiklarin da degisik degisik fesatliklar düsünüyorlar bunlar aciktilar