4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Başsavcı Eren: Suikast girişimi

Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren, Başbakan Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan Mustafa Bağdat isimli kişinin gözaltına alındığını söyledi. Basın toplantısıyla gazetecileri bilgilendiren Eren, "İlk izlenim suikast girişimi. Müessif bir olay, emniyet güçlerinin dikkati sayesinde önlendi" dedi. 1973 Mersin doğumlu Mustafa Bağdat'ın, silahı tören alanına ekmeğin içerisinde soktuğu öğrenildi.

Başsavcılık'ta basın toplantısı düzenleyen Mehmet Şerif Eren, kuru sıkıdan bozma ruhsatsız tabancada mermi bulunduğunu, daha ayrıntılı bilginin balistik incelemelerden sonra verileceğini belirterek, "Silahı nereden temin ettiği incelemeden sonra anlaşılacak. Olay her yönüyle araştırılıyor. Soruşturma şu anda devam ediyor. Daha fazla bilgi veremeyeceğim" diye konuştu.

Eren, ilk intibanın suikast girişimi olduğunu ifade ederek, "Müessif bir olay, emniyet güçlerinin uyanıklığı sayesinde önlendi. Sabıka kaydı ve amacı araştırılıyor. Şimdiye kadar bir eyleme katılıp katılmadığı da araştırılıyor. Şahıs, tören alanına girişte mermiyi ekmeğin içinde saklamış" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 16:29:03
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 16:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?