3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Engelliye özel otobüs

Kütahya Belediyesi tarafından şehirde yaşayan engelli vatandaşlar için Belediye Makina İkmal Müdürlüğü'nde tasarlanıp yapılan otobüsün önümüzdeki günlerde hizmete gireceği bildirildi.

Engelliler için özel olarak tasarlanan ve Kütahya Özel Halk Otobüsleri Derneği'nin işleteceği otobüs, şu anda Kütahya Belediyesi'ne ait hizmet binasının önünde halka teşhir ediliyor. Kütahya'da ikamet eden engelli vatandaşların ulaşımda yaşadığı güçlükleri ortadan kaldırmak amacıyla yaptırılan 20 kişi kapasiteli otobüse asansörle inilip binilebiliyor.

Söz konusu otobüsün hizmete girmeye hazır olduğunu dile getiren Kütahya Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Basri Kamalı, Kütahya Belediyesi'nin hizmet binasının önünde teşhir edilmeye başlanan otobüsün toplam 3 gün süreyle burada kalacağını ifade etti. Kamalı, aracın bakımının yapılmasının ardından engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunulacağını bildirdi. Kamalı, bu otobüsün belli bir güzergahının bulunmadığını söyleyerek, Kütahya'nın her yerinde ulaşım hizmeti vereceğini anlattı.

Kütahya Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, engelli otobüsünün bilet ücreti, normal tarife olan 75 YKr'un (750 bin TL) yüzde 50'si olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 13:44:48
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 14:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?