3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kadın Konukevi'nde 30 kadın barınıyor

Kütahya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Kahraman, 1 yıl önce açılan Kadın Konukevi'nde halen 30 bayanın barındığını söyledi.

Kahraman, yaptığı açıklamada, "Valiliğimizin desteği sayesinde, 2005 yılı başında hizmete açılan Kadın Konukevi'ne, aile içi şiddet, eşler arası anlaşmazlık ve can güvenliği gibi sebeplerle ev ortamında barınma imkanı kalmayan kadınlar sığınıyor. Konukevi sayesinde 30 kadın, devletimizin şefkati ve merhametine sığınarak sokakta kalmaktan kurtulmuş, sağlıklı beslenme ve barınma hizmetine kavuşmuştur" dedi.

Sosyal hizmetlerin mahalli nitelikte olduğunu belirten Kahraman, "Sosyal hizmetlerin tüm yönleriyle mahallinde yürütülmesi esastır. Sosyal hizmetlere önem verilmesi, kamu düzeniyla toplumun huzuru ve güvenliğinin sağlanması açısından büyük ehemmiyet taşımaktadır. Ailesi olmayan, sığınacak yeri bulunmayan çocuklar, eğer yetiştirme yurtları olmamış, yetiştirme yurtlarında kalmamış olsalardı, sokaklarda parklar ya da köprü altı denilen mekanlarda kalacak, her türlü tehlike içinde bulunacak ve toplumun huzur ve güveni için risk oluşturacaklardı" diye konuştu.

Kahraman, Kütahya Çocuk Yuvası'nda 72, Erkek Yetiştirme Yurdu'nda 114, Ferdi Güzen Kız Yetiştirme Yurdu'nda 42 olmak üzere toplam 228 çocuğa 24 saat yatılı bakım hizmeti verildiğini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2005 Cumartesi 15:49:24
Güncelleme :17 Aralık 2005 Cumartesi 16:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?