4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kış telaşı başladı

Kütahya'da, kış mevsiminin yaklaşmasıyla odun ve kömürlerini alan vatandaşlar, şimdi de soba alma telaşına girdi.
Soba fiyatlarının geçen yıla nazaran çok fazla artmadığını belirten 55 yıllık sobacı Cafer Bakırsözer, "Soba fiyatları bu yıl aynı. Geçen yıl sattığımız sobaların fiyatları, işler çok fazla iyi gitmediği için değişmedi. Okulların açılması ile birlikte şehrimize gelen öğrenciler genelde ucuz sobaları tercih ediyor. Bunun yanı sıra kuzine ve tuğlalı sobalar da bazı kesim tarafından tercih ediliyor" dedi.

Soba çeşitlerinin içerisinde en çok kuzine tipi sobaların tercih edildiğini de ifade eden Bakırsözer, "Kuzine sobalar birden fazla ihtiyaç için kullanıldığı için en çok rağbet gören modeller arasında yer alıyor. Kuzine soba fiyatları da kalitesi ve markasına göre değişiyor. Kuzine sobaların fırınlarının da çok amaçlı kullanılması özellikle dar gelirli aileleri bu yönde bir tercihe yöneltiyor. Diğer tuğlalı ve kahvehane gibi büyük mekanlara kurulan sobalar da nadir de olsa satılıyor" diye konuştu.

Kuzine soba fiyatlarının iki adet kovası ve tepsileri ile birlikte 80 ile 150 YTL arasında satıldığını dile getiren Cafer Bakırsözer, "Tuğlalı kahve sobaları 140 ile 270 YTL, öğrencilerin tercih ettiği düz sobalar 50 ile 70 YTL arası satılıyor. Diğer aparatları olan borular 2.5 ile 3.5 YTL arasında, soba altları ve duvar koruyucuları ise 8 ile 14 YTL arasında değişiyor" dedi.

Bakırsözer, isteyen müşterilerin ödemelerini kredi kartı ile de yapabildiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 16:16:23
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 16:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?