24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

130 öğretmene rehberlik semineri

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde görev yapan 130 öğretmene, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi üzerine rehberlik anlayışı kazandırma semineri veriliyor.

Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi salonunda gerçekleştirilen seminer 5 gün devam edecek. Öğretmenlere rehberlik anlayışı kazandırmayı amaçladıklarını bildiren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Işık, "Seminere, mesleğe yeni başlayan genç arkadaşlarımızla görev yaptığı yerlerde bu seminere hiç katılmamış öğretmen arkadaşlarımız iştirak ediyor. 30 saat sürecek 5 günlük seminer sonrası meslektaşlarımıza birer belge veriyoruz. Öğretmenlik mesleğini seçen her arkadaşımızın bu seminere katılıp belge alması mecburi. Semineri sunan rehber öğretmenlerimiz genç meslektaşlarına öğrenci, veli ve çevreyle ilgili karşılaşabilecekleri ilginç olayları anlatıp, tecrübe kazanmalarını sağlıyor. Seminer sonrası genç meslektaşlarımıza bir ömür boyu geçerli olacak belge veriyoruz" diye konuştu.

Işık, öğretmen, öğrenci, veli ve çevreyle ilgili meselelerin aşılmasında bu seminerlerin eğitimciler için çok büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 13:30:43
Güncelleme :7 Aralık 2005 Çarşamba 13:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?