22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Simavlı kadınların okuma azmi

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Fatih İlköğretim Okulu'nca ortaklaşa açılan okuma-yazma kursuna gençlerin yanı sıra yaşlılar da yoğun ilgi gösterdi.

İlerlemiş yaşlarına rağmen okuma-yazma öğrenmek için haftada 4 gün Fatih İlköğretim Okulu'na gelen hanımların okuma ve yazmayı bir an önce öğrenebilmek için gösterdikleri azim ve gayret takdir topluyor. 40 gün sürecek kursun daha ilk yarısında kursiyerlerin okuma ve yazmayı söktüklerini belirten öğretmen Ali İhsan Aydınalp, "Çoğunluğu ninelerden oluşan kursiyerlerimizden böyle bir başarı hiç beklemiyorduk. Kursu hiç aksatmadıkları gibi bir an evvel okuyup yazmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bu yüzden daha kursun ilk yarısında hepsi okuma-yazmayı öğrendi" dedi.

Kursun en yaşlısı olan 4 torun sahibi 60 yaşındaki Fatma Güvercin, "Bu çağda okuma-yazma bilmemek çok ağırıma gidiyor. Okulda öğretmenim, evde de torunlarımın gayretiyle okuma ve yazmayı öğrenmekten mutluluk duyuyorum. Katıldığımız kursun ilk basamağı biter bitmez hemen ikinci basamağına da katılarak okur yazar belgesi almak istiyorum. Belgeyi evimin en güzel köşesine asacağım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 12:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?