18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Sınav ziyafeti

Kütahya'nın Simav Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Ağırlama ve Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencilerinin sınavı tam bir yemek ziyafetine dönüştü.

Okulun yemekhanesinde hazırladıkları et ve sebze yemeklerini tabaklara koyarak birbirlerine servis yapan 2'si erkek 8 öğrenci, bölüm şefi ve öğretmenleri Gönül Erim'den tam not aldı. Öğrencileriyle gurur duyduğunu belirten Gönül Erim, "Son sınıf öğrencilerim şimdiden usta birer aşçı oldu. Büyük oteller veya lüks lokantalara yemek çıkaracak seviyeye geldiler. Kendileriyle gurur duyuyorum. Uygulamalı son imtihanda tas kebabı, dalyan köfte, fırında piliç, tandır kebabı, bezelyeli köfte, içli köfte ve kadınbudu köfte hazırlayarak birbirlerine servis yapan maharetli öğrencilerime lezzet yarışını kazandıkları için yüksek not verdim" dedi.

Okul Müdürü Halil Aktay ise, şimdiden lezzet ustası olan öğrencileri sayesinde piyasaya ve ilçedeki bazı lokanta ve pastanelere yemek ve pasta yaparak döner sermayeye önemli ölçüde katkı sağladıklarını söyleyerek, "Okulumuzun döner sermayesi geçen yıl öğrenciler sayesinde yaklaşık 18 milyar liraya yakın ciro yaptı. Bu yıl 20 milyar lirayı aşmasını bekliyoruz. Öğrencilerimize döner sermayeden belli bir oranda pay veriyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 13:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?