23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Okullar renklendi

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, 17 ilköğretim okulunun dış cepheleri ile sınıfları, öğrencilerin belirlediği renklerle boyandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kaymakam Günay Özdemir, Milli Eğitim Bakanlığı ile Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın her ilçeye 10 bin dolarlık yardım yapılmasını öngören kampanyası çerçevesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak belirledikleri 17 okulun dış cephesi ile sınıflarını öğrencilerin belirledikleri renklere boyadıklarını bildirdi.

Miniklerin daha ziyade dış cephelerde sarı ve kırmızı, sınıflarda da pembe renkleri tercih ettiklerini belirten Kaymakam Özdemir, "Öğrencilerin arzularına uygun bir şekilde dış cephelerde sarı ve kırmızı, sınıflarda da pembe boyaları kullandık. Okullarımızın hem dışı hem de içi sanki çiçek açmış gibi oldu.

Yeni uygulamanın ardından öğrencilerin okullarını daha çok sevdiklerini ve benimsediklerini öğrendim. Bu durum bizleri çok mutlu etti. Dileğimiz, diğer okullarımızın da dış cepheleri ile sınıflarını iç açıcı renklerle boyatmak. Eski koyu klasik renkler öğrencilerin içini karartıyor. Bu durum eğitimi olumsuz etkiliyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 12:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?