18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Yazılı sonucu beklemek tarih oldu

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, eğitim alanında elde edilen sonuçları anında değerlendirebilmek amacıyla kaymakamlık tarafından kurulan Bilgi İşlem Merkezi törenle hizmete açıldı.

Simav Kaymakamı Günay Özdemir, 15 bin YTL'ye mal olan Bilgi İşlem Merkezi'ndeki optik cihaz ve okuyucular vasıtasıyla yıl içerisinde sınava giren ilk ve orta öğretim okullarındaki tüm öğrencilerin sınav sonuçlarının anında neticelendirileceğini söyledi.

Eğitime büyük önem verdiklerini bildiren Kaymakam Günay Özdemir, "Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin finanse ettiği Bilgi İşlem Merkezi'nde ayrıca eğitim camiasının özlük ve diğer sosyal haklarıyla ilgili bilgilere de kolayca ulaşabileceğiz. Öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin dökümünden tutun da ilaç giderlerine ait her türlü doküman veya sözleşmeli personellerimizin maaş ödemeleri bu merkez sayesinde düzene girecek. En önemlisi yıl içerisinde yapacağımız sınavlarla hangi okulun daha başarılı, hatta hangi öğrencinin hangi öğretmenin daha iyi, hangi idarecinin daha başarısız olduğunu anında göreceğiz. Buna göre tedbirlerimizi alacağız. Tek amacımız ilçede eğitimin kalitesinin yükseltilmesidir" dedi.

Törene, ilçedeki ilk ve orta öğretim okul müdürleri ile Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Uzun katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 17:39:14
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 18:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?