18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

20 trilyonluk devlet yardımı

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde yapımı devam eden yatırımların tamamlanması ve yeni yatırımlar için bir yılda yaklaşık 20 trilyon liralık devlet yardımı sağlandığı bildirildi.

Parti binasında Kütahya Milletvekili Abdullah Cantimur ve İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen AKP Simav İlçe Teşkilatı Başkanı İsmail Baştuğ, "Simav'ı Kütahya'nın en çağdaş ve en modern ilçesi haline getirmek için milletvekillerimiz ve il genel meclisi üyelerimizle birlikte kenetlendik. Simav ilçe merkeziyle köylerinde eğitim, sağlık, yol, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı yatırımları başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanda birçok projeyi hayata geçirebilmek için 2005 yılı içinde yaklaşık 20 trilyonluk devlet yardımı sağladık" dedi.

Yatırımların hız kesmeden 2006 yılında da devam edeceğini belirten Baştuğ, "Milletvekilimiz Abdullah Cantimur ve İl Genel Meclisi üyelerimiz bir dediğimizi iki etmiyor. Eğitim, sağlık, yol, içme suyu, kanalizasyon gibi temel sorunlarımızın çoğunu tamamladık. 21 belde ve 71 köyümüzün birçok sorunu sona erdi. Ancak biz bunlarla yetinmeyeceğiz. Simav'ı köy ve beldeleriyle birlikte çağdaş ve modern bir yapıya kavuşturmak, Avrupa normlarına uydurabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KÖYDES Projesi sayesinde 4 köye yeni içme suyu sağladıklarını bildiren Baştuğ, "Bunun yanında 7 köyümüzün ishale hattını yeniledik. Yeniköy kasabasında iki yıl önce başladığımız sulama göletini de tamamlamış bulunuyoruz. 5 köyümüz yeni yola kavuştu. Simav-Kütahya karayolunun tamamlanması için Milletvekilimiz Cantimur vasıtasıyla 2 trilyon liralık ek ödenek çıkarttık. Ayrıca Simav Kültür Evi için 230 milyon liralık ödeneğimiz de geldi" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 12:52:16
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 15:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?