18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

AKP'li vekiller Simav'da

AKP Kütahya Milletvekilleri, Simav İlçesi'nde işyerlerini gezerek, halkın ve esnafın problemlerini dinledi.

Milletvekilleri Abdullah Cantimur, Soner Aksoy, Alaettin Güven ve Hasan Fehmi Kinay, ülkenin meselelerini vatandaşlarla bütünleşerek çözmenin yollarını aradıklarını bildirdiler. Türkiye'nin şimdilik en büyük problemin işsizlik olduğunu bildiren AKP milletvekilleri, meseleye kalıcı bir çözüm bulabilmek için özel sektörün çeşitli teşviklerle desteklendiğini ve bu uygulama sayesinde ülkede son bir yıl içinde 850 bin kişinin iş imkanı bulduğunu bildirdiler.

Esnaf ziyaretlerinin ardından AKP İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Kütahyalı vekiller, ülkede yatırım seferberliği başlattıklarını belirterek, "Ne yazık ki ülkemizde müteşebbis sayısı Avrupa ülkelerine göre çok az. Almanya'da 10 milyon müteşebbis varken bizim ülkemizde müteşebbis sayısı 10 bini geçmiyor. Müteşebbisin az olduğu yerlerde maalesef işsizliğin önüne geçilmiyor. Ancak AKP hükümeti olarak bu problemin çözümü için özel sektöre çeşitli teşvikler uyguluyoruz. Son olarak 13 ilin daha teşvikli iller kapsamına alınması bunun somut bir örneğidir. Kütahya teşvikli iller kapsamına alındıktan sonra yatırımcıların akınına uğradı" dedi.

Milletvekillerinin teker teker söz aldığı sohbet toplantısında konuşan Abdullah Cantimur, Simav-Kütahya karayolunun yapımı için son olarak bütçeden ayrılan 2.5 trilyon liralık ödenek ile yolun büyük kısmının yapımının sürdüğünü bildirdi. Cantimur, "Ayrılan ödeneğin yetmemesi halinde bütçeden ek ödenek talebimizi bakanlık olumlu karşıladı. Ayrıca Turizm Bakanlığı'nın da Simav-Kütahya karayolu için ödenek ayırdığını memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Bunun yanında Simav-Sındırgı, Simav-Selendi, Simav-Dağardı yollarının yapımının 2006 yılı yatırım programına alınması için teklif verdik. Kütahya'nın 5 milletvekili olarak bu teklifin ardında duruyoruz. Bizler AKP olarak eski siyasi anlayışları geride bıraktık. Ülkemizin kısa yoldan kalkınması, vatandaşımızın refahı ve mutluluğu için bundan böyle sizlere gelerek bu tür toplantılar yapacağız. Sizlerden aldığımız teklifleri Ankara'da bürokratlara ileterek, problemlerin kısa sürede çözüme kavuşmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Cantimur'un ardından sırasıyla Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kınay ve Alaettin Güven söz aldı. AKP Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu'nun Bursa'da bulunması sebebiyle katılamadığı sohbet toplantısında vatandaşlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bazı siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, Simav'da yaşadıkları bazı sıkıntıları anlattı, çözümü için vekillerden yardım istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 18:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?