18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

5 milyarlık katkıya plaket

Kütahya'nın Simav İlçesi Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi bitişiğine, devlet-millet işbirliğiyle yaptırılan 50 yatak kapasiteli ek tesislere, 5 milyar liranın üzerinde katkıda bulunan hayırsever vatandaşlar ile kurumlar, Vali Osman Aydın tarafından plaketle ödüllendirildi.

Yaklaşık 460 milyar liraya mal olan ek tesisi düzenlenen törenle hizmete açan Vali Osman Aydın, "Ek tesisin yapımında devletin 40 milyar liralık desteğinin yanında hayırsever vatandaşlar ve kurumların 420 milyar liralık gibi büyük bir katkıda bulunduklarını bildiren Vali Osman Aydın, "Sosyal dayanışmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiği bu güzel ilçemizin hayırsever vatandaşlarıyla kurumlarının bu örnek davranışının tüm ülkeye örnek olmasını diliyorum. Simav'da gördüğüm birlik, beraberlik ve sosyal dayanışmayı görev yaptığım başka yerlerde görmedim. Simavlıların yatırımlarda gösterdikleri hassasiyet beni duygulandırıyor. Bu yüzden kendilerini plaketle ödüllendiriyorum" dedi.

50 yatak kapasiteli ek tesisin yapımı sırasında büyük emeği ve gayreti geçen AKP Kütahya Milletvekili Abdullah Cantimur ile Simav Kaymakamı Günay Özdemir, Belediye Başkanı Rıza Özdemir'in yanı sıra 5 milyar lira ve üzerinde maddi katkıda bulunan kurum yöneticileriyle hayırsever vatandaşların yanına giderek plaketlerini teker teker takdim eden Vali Osman Aydın, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

 Öte yandan AKP Kütahya Milletvekili Abdullah Cantimur plaketini Vali Osman Aydın'dan alırken, "Plaketi hak eden asıl sizsiniz. Başlangıçta 40 milyar liralık devlet katkınız olmasaydı bu tesise başlanamazdı, sizin Simav halkına çaktığınız kıvılcım bize ışık oldu. Size teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 13:04:52
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 13:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?