1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Tatilciler sebzeyi dalından topluyor

Tedavi ve tatil için Kütahya'nın Simav İlçesi Eynal Kaplıcaları'na gelen turistler, sebze ve meyve ihtiyaçlarını kaplıca bölgesindeki jeotermalli seralardan kendileri karşılıyor.
Eynal Kaplıcaları'na gelen tatilcilerin seralara dalıp istediği sebze ve meyveyi dalından toplamalarına izin verdiklerini belirten Simavlı seracı Erdoğan Sönmez, "Tatilciler taze sebze ve meyveyi dalından toplamayı seviyor. Topladığı ürünü sera çıkışında kantarda kendisi tartarak parasını ödüyor. Bizim bu şekilde davranmamız sonucu tatilciler hem günlük ihtiyaç duyduğu taze sebze ve meyveyi dalından toplamının hazzını yaşıyor hem de aldıklarının sağlıklı olduğundan emin oluyor" dedi.
Sebze ve meyveleri dalından toplamak için seralara giren tatilcilerin hormon yerine kullandıkları arıları görünce heyecanlandıklarını anlatan Sönmez, "Eynal bölgesinde mevcut 400 dekar civarındaki jeotermalli seralarımızın tamamında döllenmeyi sağlamak için hormon yerine arı kullanıyoruz. Ürünlerimizin piyasada tutulmasının sebeplerinden birisi de hormonsuz olması. Tatilciler bu durumu gözleriyle görünce ürünlerimizi gönül rahatlığıyla toplayıp memnun bir şekilde ayrılıyorlar" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 11 Mart 2006 Cumartesi 18:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
onder IP: 85.108.144.xxx Tarih : 12.05.2006 20:05:02
selam sayın erdogan sonmeze cok tesekkurler ederız.ve sımav beledıye baskanı DR.RIZA OZDEMIR e saygılarmızı sunarız.basarılarınızın devamını dileriz.SAYIN SİMAVLILAR