28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Aile geleneği muhtarlık

Simav'da, 4 Eylül Mahallesi'nin muhtarlığını 27 yıldır Şahin ailesinin fertleri yapıyor.
 
Bir süre önce vefat eden dede Hidayet Şahin ile başlayan muhtarlık görevini sırasıyla oğlu Bahattin ve ardından torunu Hidayet Şahin devraldı.


Simav'ın en büyük mahallesinin sakinleri, seçimlerde Şahin ailesinden başkasına oy vermiyor.

Mahalle sakinlerinin Şahin ailesine duydukları güvene, dedeleri Hidayet Şahin döneminden bu yana layık olmaya çalıştıklarını belirten şimdiki muhtar 34 yaşındaki Hidayet Şahin, "Vatandaşın bize duyduğu güveni boşa çıkarmamak için geceli gündüzlü çalışıyorum.

Muhtarlık görevini en iyi bir şekilde sürdürebilmek için çoğu zaman fotoğrafçı dükkanıma bile uğramadığım günler oluyor" dedi.
 
Muhtarlığın zor ve mesuliyetli olduğunu ifade eden Simav'ın en genç muhtarı Hidayet Şahin, "Mahalle halkı 27 yıldır Şahin ailesinden başkasına oy vermiyor. Biz de dedemizden bize miras kalan bu görevi en iyi bir şekilde yapabilmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Mahalleli önümüzdeki seçimlerde yine beni aday göstermeye hazırlanıyor.
Ben henüz karar vermedim. Düşünüyorum" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 19:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma yigit IP: 62.205.97.xxx Tarih : 20.06.2006 03:12:13
slm oncelikle bu geleneginizin kesinlkle bozmanizi istemem gecmisten bugune bilinen ve taninan iyi bir ailesiniz ki herkes size guveniyor...ben brukselde yasiyorum haluk sahin benim sinif arkadasim di web sayfanizi ziyaret edin ce abisinide gorunce dayanamadim yazdim..halukcum umarim iyisindir evlendin mi ?cocuklarin var mii?kac yil gecti aradan benim 3 tane cocugum var neyse cok uzatmadan kendinize cok ii bakin sevgi ve saygilar.....belcikadan fatma. yigit