1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Büyüdü ve hizmet kalitesi arttı

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde 150 yatak kapasiteli Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nin bitişiğine devlet - millet iş birliği ile yaptırılan 50 yatak kapasiteli ek tesis törenle hizmete açıldı.

460 bin YTL (460 milyar TL) harcanarak yaptırılan ek tesisin 40 bin YTL'si devlet, 220 bin YTL'si hayırsever vatandaşlar ve Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği, kalan 200 bin YTL'si de hastane döner sermayesince karşılandığını bildiren Başhekim Naci Çağlar, çevre düzenlemesi, çevre yolu ile oto park yapımını Kütahya Valiliği ile Simav Belediyesi'nin üstlendiğini söyledi.

Çağlar, "200 yatak kapasitesine ulaştığımız hastanemizin zemin katına tomografi, mamografi, dansetometre ile röntgen cihazlarımızı yerleştirdik. Birinci katı aynı anda 6 hastamıza birden hizmet verebileceğimiz Acil Servis, ikinci katı çocuk, üçüncü katına da kadın doğum servisimizi yerleştirdik. Gönderinde İSO kalite belgesi bayrağını dalgalandırmaktan gurur duyduğumuz hastanemiz devlet - millet iş birliği sayesinde hem büyüdü, hem de hizmet kalitesi arttı. Katkıda bulunan herkese minnet borçluyuz" dedi.

Hastanenin fizik tedavi bölümü dışında hiçbir eksiğinin kalmadığını bildiren Belediye Başkanı Rıza Özdemir, bu üniteyi de devlet - millet iş birliğiyle hastaneye kazandırma çağrısında bulundu. Ek tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Günay Özdemir ise, "Bu güzel eserde herkesin emeği ve katkısı var" diye konuştu.

Hükümet olarak sağlık alanında reform yaparak vatandaşı rahatlattıklarını ifade eden AKP Kütahya Milletvekili Abdullah Cantimur da, "Simav'da son yıllarda güzel hizmetler yapılıyor. Hastanemize çakılan her çivi, Simavlıya AKP Hükümeti'nin bir armağanı olmuştur. Hastalarımız için bugün git yarın gel dönemi bitmiştir. Bakanlıktan sağladığımız ödeneklerle son bir yıl içinde 520 milyar lira tutarında 50'ye yakın yeni tıbbı cihaz alınarak hastanemizde hizmete sokulmuştur. Fizik tedavi bölümünün Simav'a kazandırılması yine bizim dönemimizde nasip olacaktır. Bunun böyle bilinmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hastane ek tesisine 5 bin YTL'nin üzerinde katkıda bulunan vatandaş ve kurumlara Vali Osman Aydın tarafından plaket verildi

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 12:30:51
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 13:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?