1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çay ocağında şifa dağıtıyor

Kütahya'nın Simav ilçesi Kışla Caddesi üzerinde bulunan bir çay ocağında keşfedilen antibiyotik çayı büyük ilgi görüyor. 15 yıldır çay ocağı işleten Şevki Demirel tarafından keşfedilen bu çay hastalara şifa oluyor.

Aynı zamanda Simav Kahveciler Derneği Başkanı olan bu çayın kâşifi Şevki Demirel, "daha önce bu üç otu ayrı ayrı müşterilerime ikram ediyordum. Bir gün bu üç bitkiyi karıştırdım.  antibiyotik çayı ortaya çıktı. Müşterilerimiz bu çaya antibiyotik ismi verdi. Bazısı ona karışık diyor. Çay ocağımda en fazla bu çayı satıyorum. Bir günde en az 200 antibiyotik çayı satıyorum. Kış aylarında bu sayı artıyor. Antibiyotiği, papatya, yayla çayı, Akbaşlı (civanperçemi) karışımından özel bir şekilde yapıyorum" dedi.

Demirel, "Antibiyotik, mide ve kalın bağırsağa iyi geliyor. Aslında biz bunu doğal bir aspirin olarak görüyoruz. Zaten papatyada bir nevi doğal aspirindir. Akbaşlı ise mide rahatlaması sağlıyor. Bunlar zaten mideye çok faydası olan otlardır. Bu çayın dinlendirici etkisi de bulunuyor. En büyük hayalim ise bu çayı Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'a da bir vesile ile İkram etmektir" dedi.

Antibiyotik çayını ilk deneyen kişi ise Hasan Akyüz oldu. Akyüz," 2 yıl önce bir soğuk algınlığı geçirmiştim. Bu çay ocağına uğradım ve ayrı bitkilerden karışım yapılmasını istedim. Yapılan bu karışımın bana çok faydası oldu. Sonra fayda sağladığı için antibiyotik ismi koyduk. Bu şekilde Antibiyotik çay ortaya çıktı. Günde 6-7 bardak Antibiyotik çayı içiyorum. Vücutta bir rahatlama sağlıyor. İş yerimize gelen tüm misafirlerimize de bu çaydan ikram ediyoruz. İkram ettiğim misafirlerim de çok beğeniyor. Bu çay caddemize has bir çay oldu. İnşallah devlet büyüklerimiz de bu çayla tanışır ve soğuk alınganlığı hastalığıyla hiç tanışmaz" dedi.

Kemal Tekin - Kenthaber / Simav
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 17:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?