18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çaysimav'da yangının yaraları sarılıyor

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Çaysimav Beldesi'nde çıkan yangında evleriyle birlikte eşyaları, traktör ve inekleri yanan vatandaşlar için belde halkı yardım seferberliği başlattı.

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet Mahallesi Rifat Ak Caddesi üzerinde bulunan İbrahim Doğançay (52) ile amca oğlu Hüseyin Doğançay'a (50) ait ahşap evlerde elektrik kontağından çıkan yangına vatandaşlar ile Simav merkez ve 12 kasabanın itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürmüştü. Çevredeki evlere sıçramadan söndürülen yangında Hüseyin Doğançay'ın ahşap eviyle birlikte iki ineği, traktörü ve Hüseyin Doğançay'ın ahşap evi tamamen kül olmuştu.

Evleri yanan vatandaşlar yakınlarının yanına sığınırken, Belediye Başkanı Mürsel Yıldıztekin önderliğinde kasabada yardım seferberliği başlatıldı. Kış gelmeden yangın mağdurlarına 100'er metre karelik yeni evler yapmak için kolları sıvadıklarını bildiren Yıldıztekin, "Yangınzedelerin başlarını sokabilecekleri evler yapabilmek için vatandaşlarımız bütçelerine göre yardımda bulunuyorlar. Hayırsever vatandaşlarımıza minnet borçluyuz" dedi.

Yangın mağdurlarının yaralarını sarmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini bildiren Kaymakam Günay Özdemir ise, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak bizler de imkanlarımızı zorlayarak evleri, eşyaları ve traktörleri yanan mağdur vatandaşlarımızın yanında olacağız. Elimizden gelen yardımı esirgemeyeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 11:12:21
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 14:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kazım zengin IP: 85.105.144.xxx Tarih : 16.02.2007 12:21:57
o gunu hatırlamak ıstemıyorum ama aklımdan cıkmıyor ne dıyeyeım ALLAHIM kımsenın basına boyle bı kaza vermesın halkımızızn yardımseverlıgı hassaslıgında magdur kalan ıbrahım amca ve huseyın amcaya yenı evlerı yapıldı yardım ve emeklerınden dolayı caysımav genclıgı olarak herkese tesekkur ederız