1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Emekli öğretmenlerden jest

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde faaliyet gösteren Emekli Öğretmenler Derneği, ilçede eksikliği hissedilen modern bir öğretmenevi inşa edecek.

Simav Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı İlçe Milli Eğitimi eski Müdürü Haydar İmir, "Şu anda öğretmen arkadaşlarımızın en büyük ihtiyacı modern bir öğretmenevidir. Simav'da çalışan 750'nin üzerindeki öğretmen arkadaşımızın eş ve çocuklarıyla birlikte gelip oturabilecekleri bir öğretmenevine şiddetle ihtiyacımız var" dedi.

İlçede emekli öğretmenlere ait mevcut öğretmenevinin ihtiyaca cevap vermekten uzak olduğunu söyleyen İmir, "Emekli öğretmenler olarak kolları sıvadık. Çalışan öğretmen arkadaşlarımızın rahat edebilmesi için ilçe merkezindeki mevcut binamızda bir takım tadilat, onarım ve büyütme çalışması yapmaya karar verdik. Para sıkıntımız yok" diye konuştu.

Mevcut üç katlı bina üzerinde yapacakları tadilat, onarım ve büyütme çalışmaları sonucunda Simav'ın modern ve çağdaş bir öğretmenevine kavuşacağını kaydeden İmir, "Bizim meslek hayatımız hep modern bir öğretmenevinin özlemiyle gelip geçti. Bari bizden sonrakiler böyle bir özlem içerisinde mesleklerini tamamlamasınlar" şeklinde konuştu.

Emekli öğretmenlerin bu jesti, ilçede görev yapan 750 dolayındaki öğretmen arasında sevinçle karşılandı.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 12:38:10
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 15:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?