24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Gölcük Milli Parkı'na ziyaretçi akını

Yeşilin bin bir tonunun yer aldığı çam ormanları, krater gölü ile batının Abant'ı olarak adlandırılan Kütahya'nın Simav İlçesi'nde bulunan bin 450 rakımlı Gölcük Milli Parkı ziyaretçilerle dolup taşmaya başladı.

Eşsiz manzaralara sahip olan, ancak eski müstecirlerin ilgisizliği yüzünden elden çıkmaya yüz tutmuş Gölcük Milli Parkı'nı, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden yıllığı 2 bin 500 YTL'ye 10 yıllığına kiraladıklarını bildiren Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, "Şarkılara, türkülere konu olmuş Gölcük Milli Parkı'ndan vatandaşlarımızın en iyi şekilde yararlanabilmesi için yeni düzenlemeler yaptık. Çevre düzenlemesi ve temizliğine büyük özen gösteriyoruz.

Kütahya'nın Emet, Hisarcık, Tavşanlı, Şaphane, Pazarlar İlçeleri'nde yaşayan vatandaşlarımız ile komşu il Uşak'ta oturan vatandaşlarımızın büyük bölümü yaz aylarında piknik yapmak için Gölcük Milli Parkı'nı tercih ediyor. Etrafı çam ormanları ile kaplı içerisinde aynalı sazan balıkları ile dolu krater gölü, piknik alanları, basket, voleybol sahaları ile tenis kortunun yer aldığı Gölcük Milli Parkı şimdi piknikçilerin akınına uğradı. Vatandaşlardan giriş için ücret almıyoruz.

Ancak taksi ve motosikleti ile gelenlerden 1, minibüslerden 2, otobüs ile gelenlerden sadece 4 YTL ücret alıyoruz. İki belediye görevlimiz gece gündüz 24 saat piknik alanında bekliyor. Ayrıca kır kahvesinde de müşterilere çay ve kahve servisi yapıyoruz" dedi.

Gölcük Milli Parkı'nda yaptıkları çalışmaları vatandaşa yapılmış bir hizmet olarak gördüklerini bildiren Özdemir, "Ayrıca parkın çevresini aydınlattık. Birkaç yere yeni içme su getirdik ve çeşmeler yaptırdık. 4 umumi tuvalet elden geçirildiği gibi iki ayrı yere yeni umumi tuvaletler yaptırdık. 40 ayrı yere çöp konteynırları yerleştirdik. Ayrıca ilçe merkezinden hafta sonları otobüs seferleri düzenledik. Krater göle de 25 bin civarında aynalı sazan balığa attık. Şimdi olta ile olmak kaydıyla balık tutmayı serbest hale getirdi. Özetle Gölcük Milli Parkı'nı doğal güzelliklerini bozmadan harika bir çevre düzenlemesi ile vatandaşların hizmetine sunduk" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 14:32:41
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 18:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kazım demirtas IP: 85.104.98.xxx Tarih : 12.07.2006 22:16:34
göle 25 bine yakın balık salmış olabilirsiniz ama balık tutmak hem ağ hem olta ile tutmak yasak jandarmalar uyarıyorlar balık tutmak yasak diye ve hala kaçak balık tuttanlar var