14
Haziran
2024
Cuma
YAŞAM

Jeotermal ağına 1 trilyon

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, 8 bin dolayındaki meskenin jeotermalle ısıtılması için nisan ayından bu yana belediye tarafından başlatılan çalışmalar, ilçeyi adeta şantiyeye çevirdi.

Jeotermal ağının genişletilmesi için Fatih, Hisarardı, 4 Eylül, Tabakhane ve Yeni mahallerinde geniş çaplı bir çalışma başlattıklarını bildiren Belediye Başkanı Rıza Özdemir, "Gayemiz, temiz ve ucuz enerji jeotermalden herkesin yararlanabilmesidir" dedi.

Vatandaşların kışın daha iyi ısınabilmesi için yer altında döşenen eski boruların geniş çaplı izolasyonlu yeni çelik borularla değiştirildiğini belirten Özdemir, "Bunun yanında çevre yolu üzerinde bulunan ısı merkezimizdeki eşanjörlerimizin kapasitesini de 90 milyar lira harcayarak 4 bin meskenden 8 bin konuta yetecek seviyeye çıkardık. Yer altı borularının yenileri ile değiştirilmesi sırasında çalışma yaptığımız mahalle, cadde ve sokaklardaki kanalizasyon şebekeleri ile içme suyu isale hatlarını da günün şartlarına uygun hale getiriyoruz. Bu bölgelerde asfaltları sökerek yerine kilitli beton parke döşemesi de yapıyoruz. Nisan ayından bu yana belediye olarak 1 trilyon liranın üzerinde harcama yaptık. Çalışmalar sırasında halkımıza büyük rahatsızlıklar verdiğimizin farkındayım. Ancak kendilerinden 29 Ekim tarihine kadar biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum. 4 koldan sürdürdüğümüz bu çalışmalarımızı, 29 Ekim tarihinde bitirmeyi planlıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki Simav halkı her şeyin en iyisine layıktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 11:56:30
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 12:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?