1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Sarıkaya, 3 aydır suya hasret

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Sarıkaya Köyü sakinleri, 3 aydır su sıkıntısı çekiyor. 17 milyarlık borçları yüzünden TEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen 300 nüfuslu köy halkı, çaresizlik içerisinde kıvranıyor.

İçme suyu ihtiyaçlarını karşılamak için her gün köyün 1 kilometre uzağındaki "İçilmesi sağlığa zararlıdır" raporu bulunan köy çeşmesine gidip gelmek zorunda kaldıklarını bildiren köy halkı, "Bir çare bulunmazsa yakında çoluk çocuk hepimiz yatağa düşeceğiz" diyerek dert yandı.

Su meselesi için gittiği kaymakamlıkta hakkında soruşturma başlatıldığını öğrenen köy muhtarı Şevket Satılmış ise, "İçme suyu için vatandaşlardan para toplamam istendi. Ancak köylüde para yok. Kimse para vermiyor. Köyümüz eskiden orman içi köyü sayılıyordu. Köylü ormanda kesim yaparak geçimini sağlıyordu. Bakanlık köyümüzü orman köyü olmaktan çıkarınca, köylünün geçim kaynağı elinden alınmış oldu. Gençler şimdi ailelerine bakabilmek için dışarıya çalışmaya gidiyor. Köyde sadece yaşlılar kaldı. Onların da ekmek alacak paraları bile yok. Benden istenen parayı toplayamadım. Bu yüzden elektriğimiz kesilince sularımız da kesildi. Şimdi hem benim hakkımda soruşturma açıldı hem de köylünün içme suyu sıkıntısı giderilmedi. Çaresizlik içerisindeyiz. Bize devletin sahip çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 14:40:49
Güncelleme :5 Eylül 2005 Pazartesi 16:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa aksu IP: 85.102.105.xxx Tarih : 1.10.2005 21:53:37
sorunlarınızı cantimur babaya iletin o sorunlarınızı oyunuzu aldığı gibi halleder herşeyi hallettiği gibi*