18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Yol seferberliği

Kütahya'nın Simav ve Tavşanlı ile Balıkesir'in Dursunbey ilçelerine bağlı 5 köyün sakinleri, yeni bir yol ve köprü yapmak için seferber oldu.

Mevcut Bursa-Simav yolunun iyileştirilmesi için çalmadık devlet kapısı bırakmadıkları halde isteklerine cevabı alamayan Simav'a bağlı Bademli ve Bedirler ile Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Kırkkavak ve Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ne bağlı Gökçedağ köylüleri, biraraya gelerek yolun iyileştirilmesi için Kırkkavak Köyü Muhtarı Hüseyin Karateke'nin önderliğinde, "Kervan Yolu Yaptırma Derneği" adıyla yeni bir dernek kurarak çalışmalara başladı.

Mevcut yol dışında harita üzerinde belirledikleri yeni bir güzergah üzerine kendi ceplerinden harcadıkları 40 milyar lira ile 10 kilometre uzunluğunda yeni bir yol yapmaya girişen dernek yöneticileri, şimdi de Simav çayı üzerine 700 milyar liraya köprü yapmaya başladı. Dernek muhasibi ve basın sözcüsü Ramazan Şimşek, "Bölge halkı olarak el ele verdik. Yolu da, köprüyü de yaparak devlete teslim edeceğiz" dedi.

Şimşek, yapacakları yolun tamamlanmasıyla Bursa-Simav yolunun 40 kilometre kısalacağını belirterek, "Biz elimizdeki mevcut imkanlarımızla yolu ve köprüyü bu duruma getirdik. Bundan sonra yapacaklarımız için devletin yardımına ihtiyacımız var. Devletin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Bursa-Simav yolu Marmara ile Akdeniz'i birbirine bağlan en kestirme yol olacak. Yolun iyileştirilmesinin ardından bundan sonra İstanbul'dan Antalya'ya gitmek isteyen yolcular ve firmalar bu yolu ve güzergahı takip edecek. Böylece bu güzergah üzerinde bulunan ve ekonomik durumları son derece kötü olan bölge halkı kalkınmış olacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 12:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ASIM ÖZER IP: 84.62.167.xxx Tarih : 18.12.2005 16:11:30
Hizmeti gecen tüm büyüklerime saygilarimizi iletiyoruz. Insallah yakin zamanda biter. ASIM ÖZER VE ISMAIL AYDIN ALMANYA