2
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Halil Yurtseven


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde Manisalı hayırseverlere gönderdiği teşekkür belgeleri, Vali Orhan Işın tarafından sahiplerine teslim edildi.

Arsa ve bina bağışlayan ve okul yaptıran 22 hayırseveri makamına davet eden Vali Orhan Işın, tören öncesi hayırseverlerle bir süre sohbet etti. Son bir yılda hayırseverlerin katkılarıyla, devlet-vatandaş işbirliği ile 19.5 trilyon lira değerinde 288 derslik yaptırıldığını kaydeden Vali Işın, "Manisamız hayırseverler bakımından oldukça şanslı. Türkiye’de bu bakımdan rekora gidiyoruz. Daha önce ilimizde hayırsever bulmakta zorlanıyorduk; ancak şimdi arsa bulmakta zorlanıyoruz. Satın almak istediğimiz arsaların da birden fiyatı yükseliyor. Şu anda başta okul olmak üzere, yurt, sağlık ocağı gibi birçok hayır yapmak isteyen insanımız var. Manisa’nın ihtiyaçlarını en kısa sürede tamamlamak için gerekeni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Vali Orhan Işın daha sonra, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde gönderdiği teşekkür belgelerini, aralarında METEM’i bağışlayan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (ESOB) Başkanı Hasan Geriter, iş adamları Halil Kale, Dündar Çiloğlu, Halil Yurtseven’in de bulunduğu hayırseverlere verdi. Bazı hayırseverlerin, "Hastalansak, başımız ağrısa, yaptırdığımız okula gidiyoruz, öğrencilerin güleryüzünü görünce iyileşiyoruz" demeleri dikkat çekti.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar