2
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Etem Karasoy


Manisalı hayırsever vatandaşlar Halit Görgülü bir lise, Etem Karasoy ise bir ilköğretim okulu yaptırmak için Manisa Valiliği ile protokol imzaladı.

Manisa merkez Yenimahalle’ye 16 derslikli lise yaptıracak olan hayırsever Halit Görgülü, oğlu Hüsnü Görgülü ile birlikte Manisa Valiliği’ne geldi. Manisa Valisi Orhan Işın, Manisa Belediye Başkanı Adil Aygül ve Milli Eğitim Manisa İl Müdürü Hasan Özdemir’in de bulunduğu toplantıda, hayırsever vatandaş Halit Görgülü ile Vali Işın arasında, lisenin protokolü imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Manisa Valisi Orhan Işın, devletin imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle hayırsever vatandaşların bu tür yardımlarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, hayırsever Halit Görgülü’ye teşekkür etti.

Okulun arsasını temin eden Manisa Belediye Başkanı Adil Aygül de Görgülü’ye teşekkür ederek, okulun hayırlı olmasını diledi.

Konuşmalar sırasında gözleri dolan ve konuşamayan 72 yaşındaki hayırsever Halit Görgülü’nün yerine oğlu Hüsnü Görgülü konuştu. Babasının çok duygusal biri olduğunu ve bu yüzden ağladığını belirten oğul Görgülü, okul yapımının 5 yıldır düşünüldüğünü ve protokolünün bugüne nasip olduğunu söyledi.

2 bin 600 metrekare alana yapılacak olan 16 derslikli liseye Halit Görgülü Lisesi adının verileceği, 800 milyar liraya mal olacağı ve 2 yıl içinde eğitim ve öğretime açılacağı bildirildi.
Bu arada, Akhisar İlçesi’ne bağlı Başlar Köyü’nde 6 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırmak isteyen Etem Karasoy isimli hayırsever vatandaşın da Manisa Valiliği ile protokol imzaladığı bildirildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar